Συνελήφθη ο Διευθυντής του ΓΝ Λευκωσίας για υπόθεση χρηματισμού

Στη σύλληψη του Εκτελεστικού Διευθυντή και Διευθυντή του Ωτορινολαρυγγολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Γιαννάκη Κυαμίδη, ο οποίος φέρεται να είναι ύποπτος για χρηματισμό, προχώρησε η Αστυνομία.d1019aeb530bc974e5b938800fda84f8_XL

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Κυαμίδης συνελήφθη για σκοπούς διερεύνησης οκτώ αδικημάτων, αυτό της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της καταδολίευσης, της κατάχρησης εξουσίας, του δόλου και της κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και τη δωροληψία από δημόσιο λειτουργό.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία έγινε στην αστυνομία πριν από καιρό, ενώ μετά από διερεύνηση στήθηκε σήμερα επιχείρηση έξω από ειδικό κέντρο με το οποίο φέρεται να συνεργαζόταν ο Δρ. Κυαμίδης, ο οποίος υποβλήθηκε σε έρευνα και στην κατοχή του βρέθηκε φάκελος, με το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος ιατρός φέρεται να ζητούσε από το ιατρικό κέντρο συγκεκριμένα ποσά για ασθενείς, τους οποίους φέρεται να παρέπεμπε.
Οπως, επίσης αναφέρουν αστυνομικές πληροφορίες, ασθενείς επισκέπτονταν το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο, έκαναν εξετάσεις και στη συνέχεια πήγαιναν στο ΓΝ Λευκωσίας, όπου ο Δρ. Κυαμίδης φέρεται να ενέκρινε με την υπογραφή του την εξουσιοδότηση ότι δικαιούνταν χορηγία.

Σύμφωνα  πάντα με την καταγγελία, τα αδικήματα αυτά φέρονται να διαπράχθηκαν από το 2008 μέχρι το 2016.