Μείωση της φορολογίας εισηγείται η «Αλληλεγγύη»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Μείωση των φορολογιών, θα αυξήσει τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους» σημείωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Έφορο Φορολογίας, Γιάννη Τσαγκάρη στο υπουργείο Οικονομικών.syllouris-dialogo-me-eleni-theocharous-egkainiazei-to-evroko-300x188

Συγκεκριμένα η κυρία Θεοχάρους αναφερόμενη στη φοροδιαφυγή και διάφορα ανάλογα εγκλήματα, δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Έφορο Φόρου Εισοδήματος και συζητήσαμε πάρα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το Τμήμα αυτό. Η δική μας εκτίμηση ως Αλληλεγγύη είναι ότι θα πρέπει το δυνατόν συντομότερο να μειωθούν οι φορολογίες για να μπορέσει να αυξηθεί και η φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους. Είναι δύο καταστάσεις που πηγαίνουν εκ παραλλήλου.
Ο εκσυγχρονισμός και εκμοντερνισμός του συστήματος έχει τεθεί από τον Έφορο και συμφωνούμε μαζί του. Παράλληλα έχουμε συζητήσει και πολύ σημαντικά και καυτά ζητήματα που αφορούν τη φοροδιαφυγή και άλλα ανάλογα εγκλήματα».

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Δημήτρης Συλλούρης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «το μεγάλο ποσό των ανείσπρακτων φόρων που ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο στη βάση του να εισπραχθούν και στη βάση των ευθυνών που υπάρχουν και από αυτούς που χρωστούν αλλά και από το Φόρο Εισοδήματος».

Ο Δ. Συλλούρης αναφέρθηκε και στο θέμα των εκροών, σημειώνοντας ότι «η Αλληλεγγύη απαιτεί να εξεταστούν ιδιαίτερα τα ζητήματα των εκροών πριν το κούρεμα αλλά και κατά τη διάρκεια της κλειστής περιόδου στη βάση της εξέτασης ακόμη και Capital Statement, για κάθε έναν από αυτούς που κατάφεραν, ή σκέφθηκαν, ή τους πληροφόρησαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω».

Αναφερόμενος στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, σημείωσε ότι «παρακολουθούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον το ζήτημα. Είναι για μας θετικό ότι γίνεται δουλειά για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά το παραλληλίζουμε με την πολύ αργοπορημένη διαδικασία αναφορικά με τις εκροές λεφτών από τις τράπεζες πριν το κούρεμα».

Ειδική αναφορά στη συνάντηση έγινε και στο θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών. Ο κύριος Συλλούρης σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «οι αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών και με τα όσα σκάνδαλα είδαμε να συμβαίνουν, για παράδειγμα με το θέμα της CYTA, δεν πρέπει να τα δούμε ως απλές νόμιμες αγοραπωλησίες. Πρέπει να τα δούμε στη βάση του ποιοι κερδοσκόπησαν εις βάρος Τουρκοκυπρίων, ή εις βάρος άλλων Ελληνοκυπρίων που αγόρασαν, και ποιοι ήταν αυτοί οι μεσάζοντες, και άρα εκεί ο Φόρος Εισοδήματος έχει ρόλο και λόγο να ερευνήσει όλα αυτά τα ζητήματα».