Αποφάσεις ΚΟΠ για στοιχήματα και σωματεία

 

Την απόφαση ότι σε περίπτωση που σταλούν από την UEFA πέραν των δύο φακέλων για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα  για ένα σωματείο στην ίδια αγωνιστική περίοδο, τότε το σωματείο αυτό θα εξαιρείται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο από όλες τις χορηγίες που δίνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.blackjack-cards

Η απόφαση αυτή ισχύει αναδρομικά  από την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να τροποποιηθεί ο Πειθαρχικός κανονισμός για την επιβολή επιπλέον ποινής αποκλεισμού μιας αγωνιστικής για αποβολή ποδοσφαιριστή με απευθείας κόκκινη κάρτα σε περίπτωση στέρησης προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος από αντίπαλο και  σε περίπτωση αντιαθλητικού μαρκαρίσματος.

Αντί μιας επιπλέον αγωνιστικής που ίσχυε μέχρι σήμερα, θα επιβάλλεται στον ποδοσφαιρική πρόστιμο. Σε περίπτωση που ο ίδιος ποδοσφαιριστής τιμωρηθεί πέραν των δυο περιπτώσεων  στην ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, τότε θα τιμωρείται με μια επιπλέον αγωνιστική αποκλεισμού.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από το Σαββατοκύριακο 8/9 Νοεμβρίου 2014.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ αποφάσισε  όπως από την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016, ομάδα που δεν θα έχει στην αρχική της εντεκάδα σε κάθε αγώνα δυο τουλάχιστον γηγενείς ποδοσφαιριστές (προερχόμενους δηλαδή από Ακαδημίες Κυπριακής ομάδας), τότε θα καταθέτει σε ειδικό ταμείο το ποσό των 3000 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι ομάδες στην αρχική τους εντεκάδα έχουν ένα γηγενή ποδοσφαιριστή, θα καταθέτουν στο ειδικό ταμείο το ποσό των 1500 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και την στήριξη των Ακαδημιών των Σωματείων.

Το ΔΣ της ΚΟΠ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προχωρεί σε αυτή την απόφαση με στόχο την περαιτέρω στήριξη των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις Ακαδημίες των ομάδων.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης απόφασης η οποία ισχύει από φέτος για αύξηση από 9 σε 10 του αριθμού των γηγενών ποδοσφαιριστών άνω των 21 ετών που υποχρεούται να έχει μια ομάδα στο ρόστερ της.