Αναπολώντας την Σμύρνη…

H  ερμηνεύτρια Ελενα Χειλέτη μιλά στην e-shocknews

 

To Θέατρο «Σταγόνες Ζωής , υπο την Αιγίδα  του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου παρουσιαζει  το θεατρικό έργο «Αναπολώντας την Σμύρνη.image2

Με την ευκαιρία αυτή η ταλαντούχος ηθοποιός Ελενα Χειλέτη έδωσε συνέντευξη στην e-shocknews τόσο για το έργο Αναπολώντας την Σμήρνη όσο και την πορεία της στα θεατικά δρώμενα

Συνέντευξη Ελενας Χειλέτη στην E-SHOCKNEWS:

1. Σε ποια περίοδο εκτυλίσσεται το έργο;

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου του γένους Πολίτη που έφυγε από τις Φώκιες της Σμύρνης σε ηλικία επτά χρονών, το 1922. Το έργο είναι μια πραγματική μαρτυρία με ιστορικό υπόβαθρο.

2. Ποια είναι η Αγγελική;

Η Αγγελική γράφει την ιστορία της το 1995. Μεγάλη πια σε ηλικία και αφού έχει ήδη εγκατασταθεί στη Κρήτη. Θυμάται και γράφει. Οι μνήμες της επτάχρονης τότε Αγγελικής ζωντανεύουν μεταλαμπαδεύοντας ολοζώντανες τις εικόνες ενός κόσμου που αναδύεται μέσα από τη θύμηση της. Είναι μια δυνατή προσωπικότητα, ένα αισιόδοξο για όλους μας παράδειγμα.

3. Ποιες οι προηγούμενες σου δουλειές;image1

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήμουν στο καλοκαιρινό έργο της ΕΘΑΛ “Το βοτάνι της αγάπης” σε σκηνοθεσία του Αχιλλέα Γραμματικόπουλου. Συμμετείχα επίσης στη τραγωδία “Ελένη” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους. Φέτος το καλοκαίρι θα συμμετέχω στις “θεσμοφοριάζουσες” σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη.
Το “Αναπολώντας τη Σμύρνη” είναι μονόλογος και ρόλος αρκετά απαιτητικός. Εύχομαι να καταφέρω να αποδώσω την αλήθεια της Αγγελικής!
4. Ποιοι οι συντελεστές του έργου;

Τη παράσταση “Αναπολώντας τη Σμύρνη” ανεβάζει το θέατρο “Σταγόνες Ζωής” και είναι σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη.
Στη μουσική, η οποία στο έργο συμβολίζει τη Σμύρνη, θα είναι ο Γιώργος Παπασολομώντος. Στο φωτισμό ο Σταύρος Ευλαμπίου και στο μακιγιάζ η Βίκυ Ευσταθίου.

Oι παραστάσεις θα γίνουν στη Λευκωσια  στις 6,7,13,14 Μαίου στη Νέα Σκηνή (Αποθήκες ΘΟΚ) τηλέφωνο 77772717

και στη ΛΕΜΕΣΟ 

9,10,23,24 Μαίου Θέατρο Ενα ώρα ενρξης 8.30μ.μ.

τηλ.96201075