Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα στην Αν.Μεσόγειο

mpmwyyasΑύριο Τουρκία και  ΝΑΤΟ  πραγματοποιούν μεγάλη

στρατιωτική άσκηση με πραγματικά  πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ

Το ΝΑΤΟ όχι μόνο νομιμοποιεί αλλά και ενθαρρύνει απόλυτα την τουρκική επιθετικότητα και την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και συνδιοργανώνει με την Άγκυρα μεγάλη άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει και τα Οικόπεδα (Βυθοτεμάχια) 1,2 και 3 όπου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros και ο τουρκικός στολίσκος που το συνοδεύει κλιμακώνουν την ένταση.

Σύμφωνα, με όσα ανακοίνωσε πριν λίγο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, από αύριο 6 Νοεμβρίου θα αρχίσει στην Ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία, «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», η οποία θα διεξααχθεί με πραγματικά πυρά.

Όπως αναφέρεται, στην άσκηση αυτή θα πάρει μέρος μια τεράστια δύναμη του τουρκικού ναυτικού. Συγκεκριμένα στην άσκηση Mavi Balina θα μετέχουν από τον τουρκικό στόλο τρεις φρεγάτες, δυο κορβέτες, 4 υποβρύχια,3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, δυο ελικόπτερα του ναυτικού, ένα πλοίο λογιστικής υποστήριξης και δυο πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Την άσκηση θα διευθύνει ο αντιναύαρχος, Bülent Bostanoğlu, ενώ θα συμμετάσχουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Βρετανία, καθώς και το άκρως φιλικό προς την Τουρκία, Πακιστάν. Στην άσκηση έχουν κληθεί σαν παρατηρητές οι χώρες Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Χιλή, Γεωργία και Λίβανος.

Κατά τ’αλλα η Τουρκία έχει “καταδικαστεί” από τους “συμμάχους” μας για τις παράνομες ενέργειες στην κυρπιακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού, στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση θα λάβουν μέρος οι τουρκικές κορβέτες, Büyükada, (Πρίγκηπας), Gediz, Göksu και Gökçeada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Çanakkale, Atılay και Batıray.

Το ΝΑΤΟ με την κίνηση συμμετοχής σε αυτή την άσκηση και κατά την διάρκεια της κρίσης που η Άγκυρα επιδίωξε να δημιουργήσει, φανερώνει ξεκάθαρα πόσο σέβεται την νομιμότητα και το Δίκαιο.

Κατα τα άλλα  η κυβέρνηση ΔΗΣΥ  καίγεται να εντάξει την Κύπρο στο ΝΑΤΟ το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν ήταν ο σφαγέας μας το 1974. .