Σκουπιδότοπος της Τουρκίας τα κατεχόμενα

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Απατέωνες, τυχοδιώκτες, δολοφόνοι, νταβατζήδες ,μαφιόζοι, έμποροι ναρκωτικών και μαστρωποί  βρίσκουν καταφύγιο στα κατεχόμενα το οποίο μετατρέπεται  σε σκουπιδότοπο  της Τουρκίας.Η Τουρκία μετέτρεψε  το βόρειο τμήμα της Κύπρου  σε θερμοκήπιο παρανομίας

Θα μου πείτε πως δεν έχουμε τέτοιους και στις ελεύθερες περιοχές; Ασφαλώς και έχουμε αλλά τουλάχιστον είμαστε ένα ευνομούμενο κρατος και δεν αφήνουμε ελεύθερο τον κάθε απατεώνα όταν εκδίδεται από άλλη χώρα   για να εκτίσει την ποινή  του.

Δεν προκαλεί λοιπόν καμιά  έκπληξη που ο πρώην κατάδικος  των βρετανικών φυλακών Ασίλ Ναδίρ  βρίσκεται στα κατεχόμενα και απολαμβάνει την ελευθερία του. Ο Ασίλ Ναδίρ αφεθηκε ελεύθερος  απο την τουρκική φυλακή   με αναστολή και χωρίς ανάγκη επιτήρησης , μόλις 24 ώρες μετά τη μεταφορά του από τη Βρετανία με σκοπό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβληθεί στο Λονδίνο για την υπεξαίρεση χρημάτων από την εταιρεία Polly Peck.

Ο 74χρονος Ναδίρ είχε καταδικαστεί το 2012 σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 29 εκατομμυρίων λιρών από τη βρετανική εταιρεία, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης τη δεκαετία του 1980, μέχρι την κατάρρευσή της το 1990.

Μεταφέρθηκε αεροπορικώς την Πέμπτη από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη, αφού οι βρετανικές Αρχές αποδέχθηκαν το διαρκές αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Τουρκία.Και σιγά που ο Τούρκος πρόεδρος θα άφηνε  τον Ναδίρ να μαραζώνει  πίσω από τα σίδερα της φυλακής.Οπως έγραψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «η  αδερφή του Ασίλ Ναδίρ ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου για τη βοήθειά τους στην υπόθεση»Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί  τι κρύβεται πίσω από το μεγάλο ευχαριστώ της αδελφής του Ναδίρ προς τον νεοσυλτάνο Ερντογάν ο οποίος όπως φαίνεται τίποτε δεν αφήνει «να πέσει κάτω» χωρίς να το εκμεταλλευθεί στο έπακρο.

Μήπως ο Ασίλ Ναδίρ αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στα κατεχόμενα χωρίς κανένα αντάλλαγμα; Το εκανε για την ψυχή του ο Ερντογάν; Μόνο ο Αλλάχ τους το γνωρίζει. Και ποιοί υποδέχθηκαν ως «ήρωα» τον απατεωνα Ασίλ Ναδίρ  στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου;  Το κάθε καρυδιάς καρύδι…Ανάμεσα τους και ο Κενάν Ακίν, πρώην “υπουργός γεωργίας ” και πρώην “βουλευτής”.Ο γνωστός  δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1996, στη Δερύνεια. Εναντίον του Ακίν υπάρχουν   πλείστα τεκμήρια   φωτογραφικά στιγμιότυπα και άλλα  που τον απαθανάτιζαν την ώρα που σημάδευε με το πιστόλι του τον Σολωμού  ο οποίος ξεψύχισε στην προσπαθεια  του   να κατεβάσει από τον ιστό την τουρκική σημαία . Και αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος στο υποτελές προς την Τουρκία καθεστώς  το οποίο μετέτρεψε σε  άντρο παρανομίας, πλιάτσικου και σφετερισμού ξένων περιουσιών.

Σύμφωνα με τ/κ εφημεριδα  ο Ασίλ Ναδίρ ετοιμάζεται  να γιορτάσει  τα  75α γενέθλιά του στην έπαυλη του στα κατεχόμενα,   αξίας 3 εκατομμυρίων λιρών.Δεν γνωρίζουμε αν σε αυτό το ευτυχές γεγονός θα παραστεί και ο Ερντογάν  τον οποίο η αδελφή του Ασίλ ευχαρίστησε  δημόσια .Σίγουρα όμως ο δολοφόνος του Σ.Σολωμού θα είναι εκεί, γιατί «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»  και «οι καλοί φίλοι» στην χαρά και στην λύπη φαίνονται!