Ελ. Θεοχάρους:Οδυνηρή λύση σημαίνει ακρωτηριασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι θα αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση επανένωσης της πατρίδας μας, όσο οδυνηρή και αν είναι, και αντιτίθεται σε «γλυκά λόγια που χαϊδεύουν 25704τα αυτιά των πολιτών». Η θέση μας και η αλήθεια είναι ότι όσο και αν αποδεχθεί συμφωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημασία έχει να την αποδεχθεί ο λαός. Ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους αυτής της λύσης διότι μια πολύ οδυνηρή λύση θα σημαίνει ακρωτηριασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού».
Για μας «τα γλυκά λογάκια», βγαίνουν από τα εσώψυχα μας, είναι η ακράδαντη πίστη μας στην διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών και της εθνικής μας υπόστασης.»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση της η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, η οποία αναφορικά με τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε για το κόστος της λύσης σημειώνει τα εξής: «Ο κύριος Έιντε έχει κάνει δηλώσεις οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικές αναφορικά με το πιθανό κόστος της λύσης και το ποιος θα κληθεί σε τελική ανάλυση να το καταβάλει, όπως και τις πολεμικές αποζημιώσεις τις οποίες οφείλει να καταβάλει η Τουρκία για τα εγκλήματα τα οποία έχει διαπράξει σε βάρος του Κυπριακού λαού». Διότι, όσο πιο ακριβά κοστίσει η λύση, τόσο λιγότερα δικαιώματα θα προνοεί για τους Ελληνοκύπριους.