Πρόεδρος ΔΗΚΟ:Η συνέχιση της Κ.Δ. αναγκαία προϋπόθεση για σωστή λύση

Η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί καθοριστική και αναγκαία προϋπόθεση για σωστή λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε συγκέντρωση στα Κούκλια απόψε πρότεινε όπως η μετεξέλιξη και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίζεται στο πρώτο άρθρο του σχεδίου λύσης του Κυπριακού.

ƒÈÂÓ‹„ÔÌÙ·È ÛfiÏÂÒ· ÔÈ ÂÍÎÔ„›Ú ¬` ÷‹ÛÁÚ ÙÔı ≈ÍÎÔ„ÈÍÔ˝ ”ı̉ÒflÔı ÛÙÔ ƒ« œ „È· Ù· ı¸ÎÔÈ· ÂÍÎÂ΄ϛ̷ ·ÓÈ˛Ï·Ù· ÙÁÚ ·Ì˛ÙÂÒÁÚ Á„ÂÛfl·Ú, ÀÂı͢Ûfl· 09 ÷‚ÒÔı·ÒflÔı 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του κυπριακού λαού στη μακραίωνη ιστορία μας και αποτέλεσε την ασπίδα του κυπριακού Ελληνισμού στη μάχη για εθνική και φυσική επιβίωσή μας. Επομένως, η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζει ουσιαστικά και τη συνέχιση της ύπαρξης και του κυπριακού ελληνισμού, σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που αφορά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Έτσι, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν κίνητρα, για να προχωρήσουν σε προσλήψεις, εξήγησε.

“Η μείωση θα γίνεται στο φορολογικό συντελεστή και θα είναι κλιμακωτή. Θα ξεκινά από 0,5% μείωση συντελεστή για 1 πρόσθετη θέση εργασίας, θα ανεβαίνει 0,25% για κάθε επόμενη θέση εργασίας και θα φτάνει το 2% για πάνω από 5 πρόσθετες θέσεις εργασίας», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και συνέχισε καταθέτοντας την πρόταση του ΔΗΚΟ, για αποζημίωση των «κουρεμένων» Κυπρίων καταθετών, κατόχων αξιογράφων, ταμείων προνοίας και συντάξεων με το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, για 20 χρόνια”.

Αναφέρθηκε επίσης σε πρόταση όπως πολίτες να μπορούν να καταθέτουν Προτάσεις Νόμου στη Βουλή, με 5.000 υπογραφές, ώστε να διασφαλίζεται ότι πρόκειται για κάτι που θέλει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας και όχι μόνο ένας ή μόνο μερικοί άνθρωποι. “Θέλουμε στην Κοινοβουλευτική διαδικασία, να μην έχουν λόγο μόνο τα κόμματα. Θέλουμε να αποκτήσουν απευθείας δυνατότητα λόγου και οι πολίτες. Προτείνουμε λοιπόν να δημιουργηθεί Επιτροπή Πολιτών”. Μια Επιτροπή, εξήγησε, στην οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να παρουσιάζει την πρόταση ή το ζήτημα που τον απασχολεί.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ακόμα ότι η φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας έχει τσακίσει την ακίνητη ιδιοκτησία και έχει πλήξει σημαντικά την αγορά, όταν την ίδια στιγμή η μείωση του εισοδήματος στα περισσότερα νοικοκυριά, δυσκολεύει την πλήρη και σωστή κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την υγεία. Πρότεινε μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 20% και φορολογική απαλλαγή μέχρι 5.000 ευρώ για δαπάνες και ασφάλειες υγείας. Πρότεινε επίσης την απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες και επιχειρήσεις και έλεγχο επί των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών από ανεξάρτητους ελεγκτές.

“Θέση και πρόταση μας είναι τα κόμματα να μην μπορούν να χρηματοδοτούνται πλέον από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ποτέ πια Focus ή άλλη διαπλοκή στην πολιτική ζωή. Θα εξαιρείται μόνο η μικρή ετήσια συνδρομή των μελών τους. Τυχόν χρηματοδότηση μάλιστα, θα συνιστά ποινικό αδίκημα”, σημείωσε.