Προβοκατόρικο άρθρο για την απόσυρση τουρκικού τάγματος από τα κατεχόμενα

Αρθρογράφος της εφημερίδας Sozcu αποκαλύπτει ότι η Τουρκία απέσυρε από τα κατεχόμενα ένα Τάγμα προκειμένου, όπως λέει, να το εντάξει το πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της τρομοκρατίας δηλαδή εναντίον των Κούρδων.Tourkoi-Stratiotes

Το υποβολιμιαίο άρθρο  του Σαϊγκί Οζτούρκ στην Sozcu στοχεύει να δωσει το μήνυμα ότι υπάρχουν αντιδράσεις και έτσι η  Άγκυρα να μην αποσύρει δυνάμεις από τα Κατεχόμενα.Εμφανίζει μάλιτα την εθνική φρουρά της Κύπρου ως υπέρτερη που μπορεί μαζί με της ελληνικές δυνάμεις να επιτεθεί στην Τουρκία.  Το άρθρο ρίχνει νερό στον μύλο της  προπαγάνδας της Τουρκίας και του βαθέως κράτους  που δεν θέλουν με τίποτα να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής από την κατεχόμενη Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα υποστηρίζει ο αρθρογράφος την ώρα που ενώ στο ψευδοκράτος του Αττίλα κυριαρχεί η παραίτηση που υπέβαλλε ο «Πρωθυπουργός» της «ΤΔΒΚ» Omer Kalyoncu στον «Πρόεδρο» Ακιντζί μια ημέρα μετά την αποχώρηση του «κόμματος» UBR από την ψευδο-«κυβέρνηση» συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος Οζτούρκ από τον τίτλο ακόμα, αναρωτιέται «Αποσύρεται ο τουρκικός Στρατός (από την “ΤΔΒΚ”);» και στήνει πάνω σε αυτό την κινδυνολογία του για τάχα μου… υπεροπλία της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι του Αττίλα!

Γράφει λοιπόν ότι έστειλαν (οι Τούρκοι) ένα τάγμα από την “ΤΔΒΚ” στην Τουρκία, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της τρομοκρατίας . Σα να μην υπάρχει – γράφει – Υπουργείο Εσωτερικών στην Τουρκία, οι ενέργειες κατά της τρομοκρατίας έχουν περάσει στο Στρατό. Μιλήσαμε, με αξιωματούχους του Στρατού και με γνώστες των νόμων και μας είπαν ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν αφορά σε αρμοδιότητα του Στρατού, αλλά του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Οζτούρκ στη συνέχεια επικαλείται τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας και συνεχίζει :Η κυβέρνηση και οι νομάρχες ζητούν από το Στρατό «να καθαρίσει». Μάλιστα, λογικά θα προέκυψαν και κάποιες περιπτώσεις στρατιωτών που αναρωτήθηκαν : «Βάσει ποιου νόμου με στέλνετε να σκοτωθώ για την πατρίδα;».

Και η Προβοκάτσια : ”Αν δεχθούμε επίθεση από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις”…

Ταυτόχρονα, προσθέτει, αποσύρεται ένα σημαντικό μέρος της στρατιωτικής παρουσίας από την “ΤΔΒΚ”. Ένα τμήμα, μάλιστα, μετακινήθηκε από την “ΤΔΒΚ” στο Σίρνακ της ΝΑ Τουρκίας. Κι αυτό, ενόσω συνεχίζονται οι συζητήσεις για την επίλυση του ζητήματος της Κύπρου. Και οι ελληνοκύπριοι έχουν δύο Μεραρχίες Πεζικού, δύο Ταξιαρχίες Πεζικού και δύο Μεραρχίες Υποστήριξης. Οι ελληνοκύπριοι, συνεχίζει, διαθέτουν επίσης, 11 επιθετικά ελικόπτερα. Η Τουρκία δεν έχει αεροπορική βάση στην “ΤΔΒΚ”, ενώ από το 1998 υπάρχει ελληνική αεροπορική βάση στην Πάφο- η βάση ”Ανδρέας Παπανδρέου”.

Και προσθέτει σχετικά με την προβοκατόρικη κινδυνολογία: Αποσύραμε το τάγμα από την “ΤΔΒΚ”, αλλά αν δεχθούμε επίθεση από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις, ποιος μας εγγυάται την ασφάλεια; Αν συγκρίνουμε τις δυνάμεις στα ελληνικά νησιά, διαπιστώνουμε την οπλική και αεροπορική υπεροχή των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων,τονίζει ο αρθρογράφος.

Όλα αυτά,αφορούν σε ένα ευαίσθητο θέμα και θα έχουν ενδιαφέρον σχετικές δηλώσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Hulusi Akar, καταλήγει το δημοσίευμα.

Όλο το δημοσίευμα εξυπηρετεί, την ενίσχυση μιας προβοκατόρικης εντύπωσης ότι υπάρχει δήθεν στρατιωτικός κίνδυνος από την ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά και ως εκ τούτου πρέπει να μείνουν στρατεύματα του Αττίλα στην Κύπρο.

Αλλά αυτό που προκύπτει αβίαστα επίσης – και δεν μπορεί να κρυφτεί – είναι ότι η Άγκυρα ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την δράση των Κούρδων και γι’ αυτό μετακινεί στρατεύματα στο Σιρνάκ της ΝΑ Τουρκίας όπου – όπως έγραψε ήδη το PRONEWS.GR- ο τουρκικός Στρατός έλαβε την απόφαση να ισοπεδώσει την τουρκική με κουρδόφωνο πληθυσμό πόλη της διαπράττοντας έτσι έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας όπως έχει αυτό οριστεί απ’ όλες τις διεθνείς συνθήκες.

Και αυτό καθώς βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας εν ψυχρώ δεκάδες άμαχους πολίτες (οι οποίοι έχουν τουρκική υπηκοότητα).

Βίντεο-ντοκουμέντο που έχουμε παρουσιάσει δείχνει τουρκικά τανκς να βομβαρδίζουν την Σιρνάκ, , που μαζί με τις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Νίσιβη και Σουρ αποτελούν τις κύριες εστίες αντίστασης κατά του τουρκικού καθεστώτος και προπύργιο του ΡΚΚ. Το Σιρνάκ είναι τουρκική πόλη και όμως κανείς στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ δεν αναφέρεται στις σφαγές που λαμβάνουν χώρα εδώ και επτά μήνες -από τα τέλη Ιουλίου. Οι τουρκικές θηριωδίες έχουν προκαλέσει κύμα προσφύγων όπως και στις άλλες κουρδικού πληθυσμού πόλεις της περιοχής.