ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να ζητήσει τα έγγραφα για Κύπρο στο σκάνδαλο του Παναμά

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού επανέλαβε την έκκληση του κόμματός του να ζητήσει ο ΠτΔ έγγραφα που αφορούν την Κύπρο στο σκάνδαλο του Παναμά, για να μην είμαστε ως χώρα εκτεθειμένη.

epa05242948 Photo shows the building where the office of Panamanian law firm Mossack Fonseca is located in Panama City, Panama, 03 April 2016. 11 million documents from Mossack Fonseca database were leaked allegedly exposing high profile tax evasion and money laundering among the world's elite. EPA/Alejandro Bolivar

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο περιοδείας στη Λάρνακα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «είχαμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και να ζητήσει τα έγγραφα που αφορούν τους Κύπριους πολίτες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί με τρόπο που μας ικανοποιεί αλλά όχι πλήρως».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος έχει ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στις απαραίτητες έρευνες “αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να πράξει και εκείνο που έπραξαν πολλές άλλες χώρες, δηλαδή να ζητήσει τα έγγραφα που αφορούν τους Κύπριους πολίτες”.

“Νομίζω ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει μια ολοκληρωμένη έρευνα για να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται”, είπε ο κ. Κυπριανού.

Για μας, συνέχισε «το πιο σημαντικό είναι να μην δοθεί και πάλι η ευκαιρία σε κάποιους να μας κατηγορούν είτε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είτε για οποιανδήποτε άλλη παρανομία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο, θεωρώ ότι έχουμε δεχθεί σοβαρά πλήγματα μέχρι σήμερα και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ήταν γενικόλογη η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «θεωρώ ότι ικανοποιεί μόνο μερικώς. Πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να ζητήσει τα έγγραφα. Ο Πρόεδρος ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε διερευνήσεις, αλλά πως» διερωτήθηκε.

«Εάν οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν στα χέρια τους τα έγγραφα ποια έρευνα θα διεξαγάγουν» διερωτήθηκε.