Απάντηση Προεδρικού στις δηλώσει Γ.Γ. ΑΕΛ για έγγραφα Παναμά

Η Κυβέρνηση θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία

Ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò ê. Íßêïò ÁíáóôáóéÜäçò ðáñáêÜèåôáé óå óõíïìéëßåò ãéá ôï Êõðñéáêü ìå ôïí çãÝôç ôçò ôïõñêïêõðñéáêÞò êïéíüôçôáò ê. ÌïõóôáöÜ Áêéíôæß, Ëåõêùóßá 25 Íïåìâñßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

 που εκφράζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έστω και αν οι υπό διερεύνηση υποθέσεις ανάγονται στο παρελθόν, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε απάντηση των δηλώσεων του ΑΚΕΛ σχετικά με τα έγγραφα του Παναμά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΠτΔ καλεί τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές και τις επαγγελματικές ομάδες να διερευνήσουν άμεσα το θέμα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με καθοιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή όχι σε παράνομες ενέργειες οποιεσδήποτε κυπριακές εταιρείες.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να καταστήσει σαφές ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία να παραμείνει ως υψηλού επιπέδου κέντρο παροχής υπηρεσιών και επιχειρηματικότητας μακρά από έκνομες πρακτικές.

Θέλει ταυτόχρονα, όμως, να τονίσει ότι τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει άλματα υιοθετώντας πλήρως όλες τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.