Το ΑΚΕΛ για τις αποκαλύψεις WIKILEAKS

ΤΟ ΑΚΕΛ με δήλωση του εκπροσώπου του Γ.Λουκαίδη αναφέρεται στις   του WikiLeaks
σχετικά με την πρόκληση χρεωκοπίας της Ελλάδας και σημειώνει :velkou_toms

«Σήμερα πρέπει να νιώθουν άβολα οι ιδεολογικοί σύμμαχοι της Τρόικας και των μνημονίων. Εκείνοι που έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι το μνημόνιο θα μπορούσε να ήταν το ιδεολογικό τους μανιφέστο. Εκείνοι που στον αντίστοιχο εκβιασμό σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2012, συντάχθηκαν με τους εκβιαστές.
Στις αποκαλύψεις του WikiLeaks, αυτοί οι οποίοι συνυπογράφουν και το κυπριακό μνημόνιο, καταγράφονται να σχεδιάζουν την πρόκληση «πιστωτικού γεγονότος», δηλαδή τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Σχεδιάζουν δηλαδή την πρόκληση ακόμα πιο μεγάλης δυστυχίας για τον ελληνικό λαό. Κι όλα αυτά στο όνομα της δογματικής εμμονής στις συνταγές του νεοφιλελευθερισμού.
Οι αποκαλύψεις του Wikileaks πρέπει να πείσουν και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη ότι η Τρόικα και οι πολιτικές της δεν αποβλέπουν στην ευημερία μιας χώρας. Αντίθετα, το μνημόνιο έφερε και στην Κύπρο βαθιά ύφεση και πρωτόγνωρη οικονομική ανισότητα. Ευνόησε μια χούφτα προνομιούχους και έβλαψε και συνεχίζει να βλάπτει την κοινωνία στο σύνολο της.»