Ο Πρόεδρος θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρ.Ερωτοκρίτου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανταποκριθεί πλήρως στην κλήτευση του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, να παραστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ãéá êáèáñÞ óõíùìïóßá åéò âÜñïò ôïõ áðü ôï êïéíùíéêï-ïéêïíïìéêü êáôåóôçìÝíï ôçò ðñùôåýïõóáò, óå ó÷Ýóç êáé ìå åíÝñãåéåò ôïõ óå ü,ôé áöïñÜ ôéò Ýñåõíåò ãéá ôçí ïéêïíïìßá, Ýêáíå ëüãï ï Âïçèüò Ãåíéêüò ÅéóáããåëÝáò Ñßêêïò Åñùôïêñßôïõ óå äéÜóêåøç ôýðïõ áðáíôþíôáò óôá üóá ôïõ êáôáëïãßæïíôáé ìÝóá áðü ôï ðüñéóìá ÊáëëÞ üðùò ôï ðáñïõóßáóå íùñßôåñá óÞìåñá ï Ãåíéêüò ÅéóáããåëÝáò Êþóôáò Êëçñßäçò,Ëåõêùóßá 14 Áðñéëßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιβεβαιώσει τη συνάντηση στο Προεδρικό, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Εισαγγελέα, στην παρουσία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και θ’ απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που θα του υποβληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, στην χθεσινή ένορκη απολογία του, διέψευσε τις αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα περί όρων που τέθηκαν από τον Κώστα Κληρίδη σε ότι αφορά τον χειρισμό των ποινικών υποθέσεων υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αυτό θα είναι και το καίριο ερώτημα στο οποίο θα πρέπει ν’ απαντήσει ο Προεδρος. Δηλαδή είτε να επιβεβαιώσει τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και διαψεύσει τον Κώστα Κληρίδη, είτε ακριβώς το αντίθετο.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ ζητεί από τον Πρόεδρο να κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την απόφασή του ν’ ανταποκριθεί στην κλήτευση και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης

Όπως δήλωσε ο Άριστος Δαμιανού “πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία θα εκθέσει εκ νέου το θεσμό του Προεδρου συντηρώντας τον ως μέρος του προβλήματος”.

Ο Προεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παραστεί στο Κακουργιοδικείο ως μάρτυρας υπεράσπισης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του Τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελλέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, στις 14 Απριλίου.