Για ποιά ευρωπαϊκή ιδέα;

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 Η Ε.Ε. βρίσκεται σήμερα στην πιο βαθειά κρίση  της  ιστορίας της.Με τα δημοκρατικά ελλείμματα να διερύνονται και να συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες εξουσίες στα χέρια μιας   ελίτ των Βρυξελλών  που καμιά σχέση δεν έχει με την λαϊκή βούληση των λαών των χωρών  μελών της Ενωσης. Σε μια ένωση των πολλών ταχυτήτων, των επιλεκτικών ευαισθησιών , των δύο μέτρων και δύο σταθμών στη ζυγαριά του τι είναι δίκαιο και άδικο, κλονίζεται ολοένα  και περισσότερο η εμπιστοσύνη  των πολιτών οι οποίοι συνεχώς και καθημερινά διαπιστώνουν πως τα περι δημοκρατίας ισότητας και αρχών είναι παραμύθια για να τρών τη σούπα τους οι αφελείς.
Οι ευρωνάρκισσοι και ευρωλάγνοι «πολιτικοί»  ακουλουθούν χειροκροτώντας  τους ηγέτες και τα ανδρείκελα μιας ένωσης που αγωνίζεται περισσότερο για τα συμφέροντα των λίγων παρά των πολλών.Που περιφρονεί και αγνοεί  τους    πειναλέους, τους  άνεργους, τους άστεγους και μιας νέας ανερχόμενης κοινωνικής ταξης  που συνεχώς αυξάνεται επικίνδυνα.Τους νεόπτωχους.   Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. και των θεσμών που την συναποτελούν επιχειρούν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν πόσο αναγκαία είναι για τους λαούς της Ευρώπης η Ε.Ε. ενώ την ίδια ώρα η πολιτική της ακραίας λιτότητας που ακολουθεί η ελίτ όπως και οι  ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις  που έγιναν από ηγέτες χωρών της συμμαχίας και τώρα εισάγονται ως οι πικροί καρποί του θέρους   της απάνθρωπης και εγκληματικής πολιτικής τους, διχάζουν την Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς άρτι αφιχθείς στην Κύπρο από τις Βρυξελλες μας κάλεσε να παλέψουμε για την ευρωπαϊκή ιδέα.Και ευλόγως διερωτούνται οι ιθαγενείς της ημικατεχόμενης Κύπρου για ποιά ιδέα μιλά ο άνθρωπος όταν η Κύπρος το δήθεν ισότιμο μέλος της Ενωσης συνεχίζει να ανεβαίνει  τον γολγοθά της και οι σταυρωτήδες της ακόμα να προσαχθούν σε κανένα δικαστήριο , ας πούμε της Χάγης όπως τραβολογουν τους πατριώτες Σέρβους που πολέμησαν για την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν να μην πολυτεμαχισθεί η χώρα τους; Να αγωνιστούμε για την Ευρώπη της Μέρκελ,  του δολιοφθορέα Σόιμπλε ή του λάγνου Ολάντ που βάλθηκαν να φέρουν την  δήθεν Ανοιξη στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αραπιάς και της Αφρικής  και τις οδήγησαν στο σκότος και στα χέρια δολοφόνων ισλαμιστών;

Ο κ. Σουλτς, μας είπε  ακόμα  πως η  ΕΕ βασίζεται στον «αμοιβαίο σεβασμό, στις κοινές αξίες και αρχές και στην συνεργασία μεταξύ των κρατών και των εθνών πέρα από τα σύνορα, όχι μόνο τα φυσικά σύνορα, αλλά και τα πολιτιστικά, τα γλωσσικά και τα οικονομικά…».Τώρα μάλιστα, σωθήκαμε! . «Η Ευρώπη των κοινών αξιών και αρχών» όπως την χαρακτηρίζει  ο κ. Μάρτιν  στήνει  φράγματα και τείχη για να μην εισέλθουν τα μιλιούνια των προσφύγων και μεταναστών, στα βουτηρένια σαλόνια τους. Βρίσκουν τρόπους να κλωτσήσουν τη νάρκη του προσφυγικού στην καθημαγμένη Ελλάδα που μπορεί να την γονάτισαν και να την συνθλίβουν με τα μνημόνια τους αλλά έχει ψυχή και ανθρωπιά και βγάζει από το στόμα της το ψωμί να και το δίνει σε αυτές τις εξαθλιομένες μάζες. Αυτές τις μάζες που είναι η  κακοφορμισμένη γέννα  και το παράγωγο της πολιτικής του ιμπεριαλιστικού κουαρτέττου.

Ε.Ε. και ΗΠΑ.Η Σκύλα και η Χαρίβδη του σύγχρονου κόσμου που άφωνος και τρομοκρατημένος παρακολουθεί αεροδρόμια να ανατιναζονται, συνοικίες να γκρεμμίζονται, ανυποψίαστους πολίτες να εξαϋλώνονται από τα τρομοκρατικά κτυπήματα.Ηθελαν λέει να απομακρύνουν από τον δρόμο τους τον «δικτάτορα» Καντάφι , τον Ασσαντ και άλλους ανεπιθύμητους για τα συμφέροντα τους ηγέτες.  Και τώρα;  Τα παράπλευρα θύματα των εγκλημάτων τους κτυπούν τις πόρτες τους ως εφιάλτες.   Εδωσαν  στην Τουρκία το ελεύθερο να πνίγει την Ελλάδα με χιλιάδες βασανισμένες ψυχες και όρισαν συνοριοφύλακα το ΝΑΤΟ να κρατεί τσίλιες στο Αιγαίο, κάνοντας  τα στραβά μάτια στους δουλεμπόρους των ψυχών.

Η Ε.Ε.  πνέει τα λοίσθια.Και απάνω στο ψυχορράγημα της θέλει να αποδείξει πως μπορεί να λύνει και προβλήματα. «Εάν η Κύπρος επανενωθεί, αυτό θα συμβάλει στη σταθερότητα της περιοχής, αλλά και της ίδιας της ΕΕ,» μας είπε ο κ. Σιουλτς, αλλά κλειδοστόμιασε  και δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μια λέξη, έστω μια άναρθρη κραυγή  εναντίον της Τουρκίας και των νεοσυλτάνων της.Πάλι χρειάζονται ένα πειραματόζωο;  Δεν τους φτάνει που πειραματίσθηκαν οικονομικά και μας  διέλυσαν τώρα θα μας εξοντώσουν και πολιτικά για να αποδείξουν την ύπαρξη τους με μια λύση όπως όπως;

Μας είπε πως  η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, αλλά δεν μας εξήγησε ο κ. Σουλτς, πως το δολοφονικό αποτύπωμα της τούρκικης εισβολής  πάνω στον Πενταδάκτυλο  είναι ακόμα εκεί βαθειά χαραγμένο και εξακολουθεί να είναι  το αυταπόδεικτο  έγκλημα πολέμου της Τουρκίας. Μας  διαβεβαιωσε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στη διάθεση της Κύπρου αλλά απέφυγε να μας πει πως καμιά εξουσία ή αρμοδιότητα δεν έχει ο θεσμός στον οποίο είναι επικεφαλής. Για τέτοια σοβαρά ζητήματα είναι το ιμπεριαλιστικό κουαρτέτο που παίζει στη σκακιέρα τις τύχες των μικρών και ανυπεράσπιστων λαών.Αλλωστε το ξέρει και αυτός όπως το μάθαμε όλοι πώς ο Ερντογάν υποχρέωσε Γιούνκερ και Τουσκ να τον ακούν σκυμμένοι στα τέσσερα να διεκδικεί  και να βρίζει την Ε.Ε.

Τι μας λέτε κ. Σουλτς…Πηγαίνετε αλλού να πείτε τα παραμύθια σας.