Επεισόδια με ακροδεξιούς στις Βρυξέλλες

  Πορεία μίσους μετά τις επιθέσεις

Επεισόδια σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια πορείας ακροδεξιών, λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα του Βελγίου.56f802a61dc52472758b4747

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών, ενώ ομάδα διαδηλωτών ξυλοκόπησε έναν άνδρα μουσουλμανικής καταγωγής. Υπάρχουν επίσης αναφορές για επιθέσεις κατά μουσουλμάνων γυναικών.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φαίνονται σε εικόνες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να χαιρετούν ναζιστικά. “Είμαστε χούλιγκαν” και “Είμαστε στο σπίτι μας” φώναζαν οι διαδηλωτές.

Οι νεοναζί εισέβαλαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου την ώρα που δεκάδες άνθρωποι απέτιαν φόρο τιμής, άλλοι σιωπηρά και άλλοι με τραγούδια, στα θύματα των επιθέσεων. “Συνεργοί των τρομοκρατών, συνεργοί των τρομοκρατών”, φώναζαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι τους απάντησαν με το σύνθημα “Ο φασισμός δεν θα περάσει”.

Η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τις επιθετικές κινήσεις των διαδηλωτών, κάνοντας χρήση κανονιών νερού, ενώ σημειώθηκαν και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι συνελήφθησαν 18 άτομα.