Ενταλμα σύλληψης Λ. Μπόμπολα και Θ.Λώλου

Ενταλμα σύλληψης κατά του ισχυρού άνδρα της κατασκευαστικής εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα έχει εκδόσει η Αστυνομία ενώ για την ίδια υπόθεση ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον Θεοφάνη Λώλο στέλεχος της εταιρείας μελετών Enviromental.bobolas-2

Σε μια άλλη εξέλιξη η Αστυνομία προέβη στην επανασύλληψη του Μαληκκίδη ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για υποθέσεις του ΣΑΠΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε ότι αν οι δύο ύποπτοι εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δεν παρουσιαστούν από μόνοι τους, θα κινηθεί η διαδικασία για έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψής τους.

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η κατάθεση που έδωσε χθες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Helector Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης.

Ο Αθανάσιος Κατρής, φέρεται να ενεπλάκη στην προκήρυξη των προσφορών, την κατασκευή και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Παφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλα άτομα, τα οποία τελούν ήδη υπό κράτηση, από τον Ιωάννη Κοκότση ότι παραχωρούσε μίζες για λογαριασμό της εταιρείας Helector.

Σήμερα, ο Αθανάσιος Κατρής και άλλοι δέκα ύποπτοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, των οποίων εκπνέει το διάταγμα πενθήμερης κράτησης, οδηγήθηκαν ενώπιων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο ανανέωσε τα διατάγματα  κράτηση τους.

Ο Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη χθες κατά την άφιξή του στην Κύπρο, από το 2003 – 2012 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector ΑΕ, μητρική της Helector στην Κύπρο και φέρεται να ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, δηλαδή στην προκήρυξη, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των μονάδων.

Ο Κατρής έφτασε χθες στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας αυτοβούλως και ακολούθως συνελήφθη από τις κυπριακές αστυνομικές αρχές, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν άμεσα το ανακριτικό έργο.

Για το νέο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συνταράξει την κυπριακή κοινωνία ήδη τελούν υπό κράτηση οι Δημήτρης Πατσαλίδης, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα , Μιχάλης Πάντης που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χρηστάκης Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο πρώην λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Κουλαππής , ο υιός του Νίκος Κουλαππής, ο Ιmad Baqleh πολιτικός μηχανικός από την Ιορδανία και ο πρώην Δ/ντης της Ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριος Γιαννακόπουλος.