Παλμύρα: Kόλαση προκάλεσε με το θάνατο του ρώσος αξιωματικός

Ως ήρωας χαρακτηρίζεται ο  Ρώσος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz ο οποίος  σκοτώθηκε στην Παλμύρα στην διάρκεια σφοδρών μαχών και ποτού σκοτωθεί πήρε στο θάνατο μαζί του δεκάδες τρομοκράτες  του ISIS.  Σύμφωνα με  πληροφορίες επικαλούνται ρωσικά Μ.Μ.Ε και μετδόηκαν από τη RTV ο ώσο αξιωματικός δεν αυτοπυροβολήθηκε αλλά όταν του εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά και διαπίστωσε πως είχε περικυκλωθεί απο τζιχαντιστές κάλεσε τα ρωσικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη θέση του δίνοντας τις συντεταγμένες που είχε εγκλωβιστεί και παίρνοντας στο θάνατο εκατοντάδες ισλαμιστές.

“Ο Ρώσος αξιωματικός διεξήγαγε επιχειρήσεις στην Παλμύρα για μια εβδομάδα ανιχνεύοντας τους πιο σημαντικούς στόχους του ISIS και παρείχε τις συντεταγμένες για τα ρωσικά μαχητικά” ανέφερε στρατιωτική πηγή από την βάση Khmeimim στο Interfax.

Russian-Spetsnaz-1024x683

“Ο αξιωματικός πέθανε σαν ήρωας καλώντας τα ρωσικά μαχητικά να διεξάγουν επιδρομές κυριολεκτικά πάνω του αφού είχε περικυκλωθεί από τους τρομοκράτες” τόνισε.

Όπως έγινε γνωστό απογειώθηκαν από την Ν.Ρωσία Su-34 με εναέριο ανεφοδιασμό από Il-78 μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-22 που συνέδραμαν στις επιδρομές.

Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο από το κοινό επιχειρησιακό κέντρο Ρώσων και Σύρων που έχει στηθεί για την ανακατάληψη της Παλμύρας.

Συγκεκριμένα από 20-23 Μαρτίου τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 41 επιδρομές κτυπώντας 146 στόχους τρομοκρατών γύρω από την Παλμύρα ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα ρωσικά μαχητικά εξολόθρευσαν επίσης 320 τρομοκράτες.

“41 επιδρομές διεξήχθησαν γύρω από την Παλμύρα, Χομς και έπληξαν 146 στόχους τρομοκρατών. Καταστρέψαμε έξι διοικητικά κέντρα, 320 τρομοκράτες, πέντε άρματα μάχης, έξι συστήματα πυροβολικού, δύο αποθήκες οπλισμού και 15 οχήματα τους”.

“Σύμφωνα με πληροφορίες,υπάρχουν πολλοί τρομοκράτες στις περιοχές Al-Safirah, Marran, Shamir, Um Adasa, Dayr Antah που προετοιμάζονται για μια μεγάλη αντεπίθεση εναντίον θέσεων του συριακού Στρατού στο Χαλέπι”.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22 μετά το βομβαρδισμό θέσεων των ισλαμιστών επέστρεψαν στην αεροπορική βάση του Mozdok και μετακινήθηκαν στις μόνιμες βάσεις σε Kaluga, Murmansk και Irkutsk.

Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, στρατηγός Aleksandr Dvornikov, επιβεβαίωσε ότι δρουν ειδικές δυνάμεις στην Παλμύρα και τόνισε ότι έχει αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός της Συρίας.

Στη Συρία σκοτώθηκαν 2.000 τρομοκράτες που προέρχονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ενώ σκοτώθηκαν και 17 διοικητές τους.

Ειπλέον ο Ρώσος Στρατηγός τόνισε ότι:

“Δεν αποκλείω ο αριθμός των ειδικών μας δυνάμεων να αυξηθεί και ο ρόλος τους να…μεγαλώσει. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πολιτική κατάσταση”…

“Ένα σημαντικό αποτέλεσμα των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων κατά την γνώμη μου είναι ότι αυξήσαμε το ηθικό του συριακού λαού γενικά και των κυβερνητικών δυνάμεων ειδικά. Αποτρέψαμε την κατάρρευση της χώρας” είπε.

“Μόλις λάβαμε τη διαταγή αναπτυχθήκαμε γρήγορα και με επάρκεια στο μικρότερο δυνατό χρόνο στη Συρία”.