Bρυξέλλες:Συνελήφθη ύποπτος με βαλίτσα εκρηκτικών

Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στις Βρυξέλλες
Ένας ύποπτος τραυματίστηκε και συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση στις Βρυξέλλες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου. Οι πρώτες πληροφορίες newego_LARGE_t_1101_54652672_type13145αναφέρουν ότι ο συλληφθείς σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και το απετραπέν χτύπημα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση διεξήχθη στη συνοικία Σάερμπεκ, στην οποία διέμενε ο ένας εκ των τρομοκρατών της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» κοντά σε σταθμό του μετρό.

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και στρατιώτες και οχήματα απέκλεισαν μια περιοχή γύρω από μεγάλη διασταύρωση και ακούστηκαν τρεις εκρήξεις που σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής ήταν «ελεγχόμενες».
Σύμφωνα με το δίκτυο RTL, το οποίο επικαλείται μάρτυρα, η αστυνομία πλησίασε άτομο σε στάση λεωφορείου και του ζήτησαν να βγάλει ένα μπουφάν που φορούσε, προφανώς για να ελέγξουν αν έφερε εκρηκτικά.
Ο μάρτυρας σημείωσε ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν στην συνέχεια στο έδαφος και μιλούσε με τους αστυνομικούς.
Το δίκτυο RTBF επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς δεν συμμορφώθηκε με τις διαταγές της αστυνομίας και είχε στην κατοχή του βαλίτσα με εκρηκτικά.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης του Βελγίου προσήλθε στη Βουλή όπου καταθέτει σε Επιτροπή σχετικά με πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά το παρελθόν από τις βελγικές αρχές.