Αρση της επ` αόριστον απεργίας στο λιμάνι Λεμεσού αποφάσισαν ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΣΥΠΑΛΚ

Την άρση της επ` αόριστον απεργίας των μελών τους αποφάσισαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΣΥΠΑΛΚ, ως ένδειξη καλής θέλησης κι έτσι το λιμάνι Λεμεσού επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς του μετά από τέσσερις μέρες.

ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Οι δυο συντεχνίες, που ήταν οι μόνες που δεν είχαν άρει την απεργία, έλαβαν την απόφαση σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν μετά την επιστροφή τους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Αναστέλλουμε τα μέτρα ως ένδειξη καλής θέλησης αλλά θα επανέλθουμε από τη Δευτέρα για να συζητήσουμε κάποια σημεία του νομοσχεδίου που μας ανησυχούν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΣΥΠΑΛΚ Ευγένιος Ζήνωνος, ο οποίος την ίδια ώρα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Βουλή με τους πατατοπαραγωγούς.

Είναι αδιανόητο, συνέχισε, ενώπιον Υπουργού και βουλευτών, μέσα στην ίδια τη Βουλή κι ενώ έξω βρίσκονταν δεκάδες αστυνομικοί, ο ίδιος κι ένας ακόμη συνάδελφος του να δεχθούν προπηλακισμούς και απειλές από τους εκπροσώπους των πατατοπαραγωγών, επειδή επιχείρησαν να αποχωρήσουν ως αντίδραση σε αναφορά βουλευτή για “βολεμένους”.

Υπενθυμίζεται ότι τα απεργιακά μέτρα είχαν αρθεί το μεσημέρι από τη ΣΥΑΛΚ, μόλις γνωστοποιήθηκε η έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ η ΔΕΟΚ ανακοίνωσε άρση των μέτρων μετά τη συνεδρία στη Βουλή.