Ρωσία-Συρία-Μέση Ανατολή: Αποστολή εξετελέσθη

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

petrosΣτις 15 του Μάρτη άρχισε επίσημα η αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους του στρατιωτικού αποσπάσματος της Ρωσίας στη Συρία, μετά από συνεννόηση του Προέδρου Πούτιν και των επιτελών του με τον Μπασιάρ Αλ Άσσαντ, μια απόφαση που σηματοδοτεί και επισφραγίζει μια σχεδόν 6μηνη εμπλοκή στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους(ΙΚ) και ενάντια στην αποδόμηση της Συρίας.

Η Ρωσία έδωσε με επιτυχία εξετάσεις σε ότι αφορά τον επαγγελματισμό και την στρατιωτική της ετοιμότητα να αντιμετωπίσει σθεναρά και ρηξικέλευθα οποιαδήποτε απειλή και εκτός των συνόρων της. Έδειξε και απέδειξε ότι διαθέτει μια ισχυρή διπλωματική μηχανή που ξέρει να συνδυάζεται άμεσα με την στρατιωτική μηχανή της χώρας και εκείνη με τη σειρά της απέδειξε ότι αποτελεί μια αξιόπιστη δύναμη αποτροπής οποιασδήποτε εκτράχυνσης στη διεθνή σκηνή και απειλής.

Αεροδιαστημικές δυνάμεις, Ναυτικό και στρατός ξηράς, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, μελετητές και δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί και πολεμικοί ανταποκριτές έδωσαν εξαιρετικά μαθήματα συντονισμού και λειτουργίας πάνω σε ένα άξονα. Μόνο μια καλοκουρδισμένη μηχανή μπορούσε να διαδραματίσει ένα τέτοιο ρόλο και αποστολή, που δεν κατάφεραν να διαδραματίσουν 40 και πλέον χώρες της δυτικής συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ για πέντε σχεδόν χρόνια.

Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ανακαλούμε στη μνήμη μας και να θυμόμαστε τα ψέματα της προπαγάνδας που πολλές φορές μας βομβάρδισαν δυτικά ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να πλήξουν είτε την αξιοπιστία των Ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, είτε να αμαυρώσουν την εμπλοκή της Ρωσίας, ισχυριζόμενα ότι δήθεν βομβάρδιζε αμάχους και πολλά άλλα.

Τα ψέματα συντρίφτηκαν και όχι μόνον. Η ανίκητη Λερναία Ύδρα του Ισλαμικού Κράτους, ο οικονομικός ομφάλιος της λώρος με Τουρκία και άλλους απεκόπη από το ρωσικό σπαθί, όπως και η τρομοκρατική απειλή που είχε απλώσει σε όλο τον κόσμο, ως άλλη ορδή Χίτλεροφασισμού.

Η Ρωσία ξεμπέρδεψε και ξεπάστρεψε τους λεονταρισμούς του δήθεν ισλαμικού, τρομοκρατικού μιάσματος, αλλά και εκείνων που επίχαιραν με την «προέλασή» που σημείωνε το ΙΚ στην ταλαίπωρη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία, κατά κύριο λόγο, έλυσε τον κατ οίκον περιορισμό της Ευρώπης, που έτειναν να επιβάλουν οι τρομοκράτες με τον αέρα που απέκτησαν ως ανίκητες ορδές.

Τώρα, οι Ρώσοι, συνεπείς με τις ιδέες τους, το ιστορικό τους παρελθόν και παράδοση, γυρίζουν σελίδα, επιστρέφουν δυνάμεις τους στα πάτρια εδάφη και ρωσική ηγεσία και λαός αποδίδουν τιμές και θρηνούν μαζί με τους γονείς και τους συγγενείς εκείνων που έπεσαν την ώρα της μάχης της Συρίας, όπως κάποτε το έπραξαν σε πολλές άλλες και πιο αιματηρές μάχες κατά του Χιτλεροφασισμού.

Αν ο κόσμος που γνωρίσαμε τα τελευταία 25 χρόνια, άλλαξε εν μέρει και ακόμα θα αλλάξει, αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη Ρωσία και στη θέλησή της να μην ανεχτεί πια και να συντρίψει τις συμπεριφορές, την ανομία και παρανομία του παλιού κόσμου.

Επί του παρόντος η αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς! Οι λύκοι έβαλαν την ουρά στα σκέλια…

(Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.Η e-shocknews υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση θέσεων, απόψεων και ιδεών)