Τούρκος του ISIS ο βομβιστής στην Κωνσταντινούπολη

Με τεστ DNA εξακριβώθηκε σήμερα ότι η ταυτότητα του καμικάζι της χθεσινής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ανακοινώθηκε επισήμως ότι πρόκειται για τον Μεχμέτ Οζτούρκ, για τον οποίο οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.Cd5z93uWIAIQGL0

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Αλά, δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους λένε ότι ο 24χρονος Μεχμέτ Οζτούρκ, από το Γκαζιάντεπ, έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και ερευνάται αν έχει σχέση και με άλλες οργανώσεις. Ανέφερε ακόμη ότι έγιναν πέντε συλλήψεις.

Οι αρχές ασφαλείας προσέγγισαν τον πατέρα του υπόπτου στο Γκαζιάντεπ, του έδειξαν την φωτογραφία του βομβιστή από τις κάμερες της γύρω περιοχής όπου έγινε η επίθεση, αλλά αυτός δεν ήταν βέβαιος ότι επρόκειτο για τον γιο του γιατί δεν ήταν καθαρή η φωτογραφία. Τους είπε ότι ο γιος του για πολύ καιρό αγνοείτο και πως βρισκόταν στη Συρία. Τελικά το τεστ DNA έδειξε σήμερα ότι πρόκειται όντως για τον γιο του, τον Μεχμέτ Οζτούρκ.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται 19 άτομα, εκ των οποίων 8 είναι στην εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση. Πιο σοβαρά είναι ένα κοριτσάκι 2.5 χρόνων,Cd5tzhFWAAE7gRN η Άσια. Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έξι λεπτά μετά την έκρηξη στο χώρο της επίθεσης είχαν φτάσει έξι ασθενοφόρα και μέσα σε 15 λεπτά 28 ασθενοφόρα.

Στην Κωνσταντινούπολη εξακολουθεί να επικρατεί πανικός. Οι δρόμοι είναι άδειοι, καθώς και σήμερα η μέρα θεωρείται κρίσιμη, λόγω της εορτής του Νεβρούζ των Κούρδων. Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 120 χιλιάδες αστυνομικοί και 80 χιλιάδες άντρες της στρατοχωροφυλακής ανέλαβαν σήμερα καθήκοντα στους δρόμους λόγω της εορτής του Νεβρούζ.

Επίσης για το αποψινό ειδικά ντέρμπι της Γκαλατάσαράι με την Φενέρμπαχτσε, η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά κάνουν έρευνες στο γήπεδο πριν από το ματς στις 8.00 το βράδυ, και λήφθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Στο Αρναβούτκιοϊ ομάδα των ειδικών δυνάμεων διεξήγαγε αντιτρομοκρατική επιχείρηση τα ξημερώματα και λήφθηκαν έκτακτα μέτρα.