Σκάνδαλο ΧΥΤΑ:Στο δικαστήριο αύριο οι Γιαννακόπουλος και Μπακλέρ της Ηelector

Στα χέρια των κυπριακών ανακριτικών αρχών βρίσκονται από τις 19:00 το απόγευμα δύο πρόσωπα που αναζητούσε η Αστυνομία για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.d935aa22a2d8fb3a4e7898c10cf87e29_XL

Συγκεκριμένα αφίχθηκαν στις 19:00 περίπου στην Κύπρο οι δύο εκ των τριών προσώπων που αναμένονταν από την Ελλάδα για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Πρόκειται για τον πρώην Δ /ντη της Ελλαδικής εταιρείας Helector (Δημήτριο Γιαννακόπουλο) και τον πολιτικό μηχανικό υπάλληλο της εταιρείας Helector Ιμάρ Μπακλέρ, τα εντάλματα σύλληψης των οποίων εκτελέστηκαν.

Το τρίτο πρόσωπο ο Αθανάσιος Κατρής Διευθύνων Σύμβουλος της Helector δεν παρουσιάστηκε προς το παρόν στις κυπριακές ανακριτικές αρχές.

Η ομάδα των ανακριτών προχωρά με τις ανακρίσεις των Γιαννακόπουλου και Μπακλέρ , ενώ οι δύο τους αναμένεται να προσαχθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα εκπνέουν τα διατάγματα προσωποκράτησης των Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικού διευθυντή του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα, Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης , των λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιου Παπαδόπουλου και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, καθώς και του πρώην λειτουργού του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργου Κουλαππή και του υιού του Νίκου Κουλαππή, ο οποίος είναι ιατρός στο επάγγελμα.

Και οι οκτώ θα παρουσιαστούν αύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας για ανανέωση της έκδοσης διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.