H Παλμύρα περνά στα χέρια του Συριακού στρατού

Με  5.500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που συγκεντρώθηκαν  στην μΠαλμύρα ο συριακός στρατος ξεκίνησε   την μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των τζιχαντιατών του ISIS και σύμφωνα με στρατιωτικούς  είναι ζήτημα ημεών  η Παλμύρα να περάσει ολοκληρωτικά στα χέρια του συριακού 12168920_978983162191576_2147281590_oΣτρατού.Η  Ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε καταιγισμό πυρών εναντίον των ισλαμιστών  του ISIS με 25 επιδρομές, διαλύοντας υποδομές  και αμυντικές γραμμές των τρομοκρατων.

Δέκα μήνες πριν οι ισλαμιστές του ISIS είχαν καταλάβει την αρχαία πόλη της Παλμύρας από τον συριακό Στρατό ενώ κατάφεραν να απωθήσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα δέκα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης.

Η Παλμύρα έχει μεγάλη στρατηγική αξία καθώς συνδέεται με την Δαμασκό, την Χομς και την Deir Ezzor. Η μάχη της Παλμύρας είναι η μοναδική ελπίδα των κατοίκων για ανακατάληψη της Deir Ezzor καθώς συνδέονται μέσω αυτοκινητοδρόμου.

Κατά την διάρκεια της τότε κεραυνοβόλας επίθεσης οι ισλαμιστές εκτέλεσαν δημόσια δεκάδες άντρες του συριακού Στρατού.

Οι ισλαμιστές για να κρατήσουν  την πόλη από μια εντεπίθεση του συριακού Στρατού τοποθέτησαν ναρκοπέδια και εκρηκτικά γύρω από τις κατεστραμμένες αρχαιότητες στην Παλμύρα.

Ο συριακός Στρατός έχει αναπτύξει στην περιοχές όλες τις ειδικές του δυνάμεις περίπου 5.500 προσωπικό όπως τις δυνάμεις “Τίγρης”, τις NDF, “Desert Hawks Brigade” Hezbollah, Liwaa Imam ‘Ali (ιρακινοί παραστρατιωτικοί, Harakat Al-Nujaba (ιρακινοί παραστρατιωτικοί και Kataebat Hezbollah (το ιρακινό παρακλάδι της Hezbollah).

Επιπλέον, έχουν αναπτυχθεί ακόμη και οι Σύροι πεζοναύτες από την Λαττάκεια με την συνδρομή του ρωσικού πρυοβολικού: ΤOS-1, Smerch, BM-21 δημιουργούν κόλαση στην Παλμύρα.

Χθες  ο συριακός Στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Tal Areen, που “βλέπει” στην Παλμύρα ενώ απελευθέρωσαν τον λόφο Tal Mattar κοντά στο Κάστρο της Παλμύρας.

Η Ρωσική Αεροπορία βοηθά τον συριακό Στρατό με 20-25 επιδρομές την ημέρα στην επέλασή του στην Παλμύρα (Tadmur) καθώς βομβαρδίζει ανηλεώς τους ισλαμιστές με θερμοβαρικούς πυραύλους.

Ο συριακός Στρατός καταλαμβάνει συνεχώς λόφους στην ανατολική πλευρά του Jabal Hayyal’s eastern στα σύνορα με Qatari Royal Villa ενώ οι δυνάμεις “Τίγρης” ασκούν μεγάλη πίεση στις αμυντικές γραμμές του ISIS στο Κάστρο της Παλμύρας (Qal’at Tadmur).

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν στόχους στην Al-Sukhanah και παρέχουν κάλυψη στον συριακό Στρατό. Η πόλη της Al-Sakanah διαθέτει πολλές πετρελαιοπηγές που παρείχαν μέχρι τώρα στο ISIS σημαντικά κέρδη.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο συριακός Στρατός σφυροκοπά την Jabal Hayyal, κατάφερε να διασπάσει τις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών και να προχωρήσει ανατολικά και βορειοδυτικά κοντά στα Αρχηγείο της 555 Ταξιαρχίας.

Τέλος, δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το Stratfor δείχνουν ότι προς το παρών παραμένουν κανονικά τα Su-30SM -Su-35S ενώ συνεχίζεται η επέκταση των βάσεων σε κάποια σημεία..