Ο ΥΠΕΣ κάλεσε το Λουρουτζιάτη να απέχει των καθηκόντων του

* Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ που τελούν υπό κράτηση

 

Αναφορικά με το σκάνδαλο που διερευνά η Αστυνομία σε σχέση με το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προέβη σήμερα στην ακόλουθη louroutziatis2δήλωση στα ΜΜΕ: «Έχω αποστείλει σήμερα επιστολή προς το Δήμαρχο Λάρνακας, διά της οποίας τον καλώ να απέχει των καθηκόντων του τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Κόσιης. Η αρχή ότι κάποιος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου δεν καταπατείται (από την επιστολή μου) ούτε και προκαταλαμβάνεται το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα εκδοθεί από τη δικαιοσύνη.

Απλώς, όπως είχαμε πράξει και σε προηγούμενες περιπτώσεις (περίπτωση Βέργα, για παράδειγμα) και μπροστά στην ανάγκη διαφύλαξης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημοσίου συμφέροντος, προχωρούμε κατά τον ίδιο τρόπο και με το Δήμαρχο Λάρνακας.

Επίσης, ένας υπάλληλος του ΥΠΕΣ έκτακτος/αορίστου χρόνου, που έχει συλληφθεί και είναι υπό κράτηση, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπουργού, όπως προνοεί ο Νόμος. Για τους άλλοι δύο υπαλλήλους του ΥΠΕΣ, που έχουν συλληφθεί και τελούν υπό κράτηση και είναι μόνιμοι στη Δημόσια Υπηρεσία, ετοιμάστηκε επιστολή από το Υπουργείο και αποστέλλεται πάραυτα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, που είναι η αρμόδια αρχή για να τους θέσει σε διαθεσιμότητα (εφόσον είναι μόνιμοι).

Διευκρινίζεται ότι άλλοι δύο αναφερόμενοι ως υπάλληλοι του ΥΠΕΣ που διερευνώνται για τα εν λόγω σκάνδαλα έχουν αφυπηρετήσει από τη Δημόσια Υπηρεσία, είναι συνταξιούχοι και συνεπώς δεν υφίσταται θέμα διαθεσιμότητας σε αυτές τις (δύο) περιπτώσεις».