Τούρκοι κτυπούν με ξύλα πρόσφυγες για να τους στείλουν στα ελληνικά νησιά

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τους άνδρες της τουρκικής Ακτοφυλακής που χτυπούν με ξύλα πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα σε βάρκα για να τους στείλουν με την βία στα ελληνικά νησιά.5939_772467876220191_3314595759905700085_n

Το περιστατικό σύμφωνα με το BBC συνέβη τη στιγμή που η βάρκα με τους πρόσφυγες βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ κατευθυνόταν προς τη Μυτιλήνη.

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για την επίθεση των Τούρκων λιμενικών αλλά οι λιμενικοί απαντούν ότι το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι σταματήσουν τη βάρκα χωρίς να πειράξουν τους επιβαίνοντες σε αυτή.

Η οργάνωση Team Humanity ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook, το συγκεκριμένο βίντεο στο οποίο φαίνονται καθαρά τα χτυπήματα με ξύλα προς τη βάρκα στην οποία βρίσκονται οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως αναφέρει το BBC, το περιστατικό συνέβη σε τουρκικά χωρικά ύδατα με τη βάρκα να κατευθύνεται προς τη Μυτιλήνη.

Και όλα αυτά τα έκτροπα διαδραματίζονται  σε περιοχή η οποία υποτίθεται εντάσσεται σε ζώνη περιπολίας της ΝΑΤΟϊκής δύναμης. Διαδραματίζονται μπροστά στ μάτι τους και   δεν κάνουν τίπότα για να το αποτρέψουν!