Το ΑΚΕΛ ζητά να ακυρωθεί από το ΡΙΚ η συνέντευξη Σφακιανάκη

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του ζητ;να ακυρωθεί   η εκπομπή με τον Νότη Σφακιανάκη στο Τετ-α- Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος.Στην ανακοίνωση του αναφέρει:sfakianakis32

«Οι ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές του καλλιτέχνη Νότη Σφακιανάκη για τους σύριους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όπως αυτές έχουν ήδη προβληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούν μια βάναυση πρόκληση για τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα και αρχές του λαού μας. Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, επιδεικνύοντας μια αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους Σύριους πρόσφυγες, το ΡΙΚ επιλέγει να παρουσιάσει ένα ελληνόφωνο καλλιτέχνη, που με το λόγο του υποκινεί το μίσος και τη βία. Το ΑΚΕΛ καλεί έστω και την υστάτη το ΡΙΚ όπως ακυρώσει την προβολή της εκπομπής, σεβόμενο μεταξύ άλλων την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με βάση την οποία δεν τίθεται ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης απέναντι στο ρατσιστικό λόγο. Ο ρατσισμός, εξορισμού, είναι εχθρός και της δημοκρατίας και της ελευθερίας.»

Ο Νότης Σφακιανάκης γι στην εκπομπή «Τετ-α-Τετ» του Τάσου Τρύφωνος, μίλησε απαξιωτικά  και  με απόλυτο τρόπο  για τους πρόσφυγες που κατκλύζουν την Ελλάδα.Είπε συγκεκριμένα :

«Εδώ πέρα το κόλπο είναι στημένο, και ήρθαν ορδές ανθρώπων που βιάζουν την πατρίδα μας. Και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άνθρωποι –γιατί εγώ τους έζησα το καλοκαίρι στην Κω- έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με 500ρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα! Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες! Δεν τους επετέθη καμία άλλη χώρα, ένας ξένος λαός. Έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο».

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του είπε για τα μωρά που κουβαλούν μαζί τους σε άθλιες συνθήκες, απάντησε:

«Τα μωρά τι; Αφού η μάνα τους έχει ένα γεμάτο πορτοφόλι! Τι θα πει τα μωρά; Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω την γνώμη των άλλων η οποία είναι και λανθασμένη!»

Από την κριτική του, δεν ξέφυγε για ακόμα μια φορά η Δέσποινα Βανδή, η οποία είχε διαλύσει την συνεργασία τους σε νυχτερινό κέντρο, λόγω δηλώσεων που είχε κάνει τότε ο Νότης υπέρ της Χρυσής Αυγής:

«Αυτό που έκανε η Δέσποινα Βανδή ήταν μεγάλο ατόπημα, γιατί αν οι πεποιθήσεις σου δεν γίνονται αντιληπτές και λογοκρίνονται από τον συνάδελφο σου… δεν αντελήφθη τι είπα η Δέσποινα Βανδή. Το ότι αποχώρησε έχει να κάνει με άλλα πράγματα, γιατί όταν –νομίζω εγώ- έχεις δοσοληψίες μεγάλου κεφαλαίου με το Δημόσιο, είναι εύκολο να σε πείσουν να αποχωρήσεις. Μπορεί οι γονείς της να ήταν μετανάστες, αλλά εγώ ήμουν ο ίδιος μετανάστης στη Γερμανία. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους μετανάστες διότι πάρα πολλοί άνθρωποι από την οικογένεια μου έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν μετανάστες που πήραν άδεια από την χώρα στην οποία πήγαιναν, όπως η μητέρα μου όπως και εγώ!»