Συνελήφθη πριν από λίγο ο δήμαρχος Λάρνακας ως ύποπτος για μίζες για το ΧΥΤΥ Κόσιης

Συνελήφθη πριν από λίγο  ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρτζιάτης και οδηγήθηκε στις ανακριτικές αρχέ ςως υπόπτος  για μίζες από το ΧΤΥ Κόσιης  φέρεται και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας louroutziatis2Λουρουτζιάτης. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται συλλήψεις άλλων έντεκα ατόμων.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις προέκυψαν  από τη θεληματική κατάθεση  του γενικού διευθυντή  της Ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννη Κοκότση ο οποίος εδωσε στην Αστυνομικές αρχές και κατονόμασε τους πάντες.

Ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να πήραν μίζες συμφωνα με την κατάθεση  του  κ. Κοκότση,ο οποίος τελεί υποκράτηση  είναι:
Ο Δήμαρχος Λαρνακας Αντρεας Λουρουτζιάτης, ο τεως Δημαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου, Δημήτρης Πατσαλίδης Μιχάλης Πάντης, επιβλέπων των εργασιών στην Κόσιη
Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χριστάκης Πέτρου, οι Λειτουργοί ΥΠΕΣ που αποτελούν την 3μελή επιτροπή που έδινε τις προσφορές Γιώργος Κουλαππής, πρώην λειτουργός ΥΠΕΣ και ο γιος του Νίκος Κουλαππής, γιατρός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρώην Διευθυντής της Helector Ημάρ Μπακλέρ, υπάλληλος Helector Αθανάσιος Κατρής, υπάλληλος Helector.
Εναντίον όλων εκδόθηκαν εντάλματα συλληψης τα οποία θα εκτελέσουν ομάδες της αστυνομιας που συστάθηκαν, ενώ όλοι θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της  Helector σε θεληματική του κατάθεση, ανέφερε λεπτομέρειες για τα ποσά που πήραν, πότε τα πήραν και πού, γεγονός που έλυσε τα χερια της αστυνομίας για να αποταθεί στο δικαστήριο και να ζητήσει συλληψη των υπόπτων.

Δύο ώρες πριν τη σύλληψη του και  αμέσως μετά τις πληροφορίες της Αστυνομίας  ότι αναμεσα στους 12 υπόπτους είναι και ο ίδιος  ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Λουρουτζιάτης δήλωνε  άγνοια του γεγονότος και απάφυγε να σχλιάσει τις πληροφορίες.

Ολα τα νέα εντάλματα σύλληψης  αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

Οι ύποπτοι, θα ανακριθούν και μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησης. Τα έξι εντάλματα αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και τα υπόλοιπα το ΧΥΤΥΚόσιης.

Αύριο εξάλλου αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο Πάφου και οι τέσσερις ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση για το ΧΥΤΑ Πάφου για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης.