Υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέδωσαν οι απολυμένοι και απλήρωτοι υπάλληλοι της ΠΡΙΝΟΣ-Agromarket

Με πίκετ και πανό βρέθηκαν εκ νέου και  σήμερα το πρωί οι απολυμένοι και απλήρωτοι υπάλληλοι της Πρίνος Λαχαναγορά και Agromarket Ltd διαμαρτυρόμενοι image-3e485caa85b8ca34ef663f093d4bba9163a0465875d05e1cb38d9d9391ed9457-Vγια την συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος τους. Σήμερα αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων έγινε αποδεκτή από εκπρόσωπο του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας τους ότι ο Πρόεδρο Αναστασιάδης θα μελετήσει το υπόμνημα τους και θα τους απαντήσει σύντομα.image-9fcc411c7f0815310409a5643b2626cf4d37bdaef0395694f202295ceebdbec9-V

Και σήμερα αρκετοί περαστικοί εξέφρζαν προς τους διαμαρτυρόμενους  τη συμπαράσταση τους ενώ μερικοί πολίτες τους πρόσφεραν νερά και σνακ.

Παραθέτουμε  πιο κάτω αυτούσιο αντίγραφο του υπομνήματος που επιδόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«11 Μαρτίου 2016,image-e8f206010dc56bbd854009ae2caceb7840f5a835d408398dea6ac0c27fccc9e2-V

Έντιμε κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

 

Είναι η πολλοστή φορά που διαμαρτυρόμαστε και η δεύτερη έξωθεν του Προεδρικού Μεγάρου για μια απαράδεχτη κατάσταση. Όπως εσείς πρώτα και καλύτερα από όλους εμάς γνωρίζετε και προς τούτο αγωνίζεστε αγόγγυστα και ακούραστα για την επαναφορά της τάξης στην Κυπριακή οικονομία και σας ευχαριστούμε για τις πολλές προσπάθειες και αγώνες σας, διανύουμε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς. Μεγάλος αριθμός των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει εργασία ενώ, αυτοί που έχουν εργασία, αμείβονται με πενιχρούς μισθούς. Δυστυχώς όμως έντιμε κύριε Πρόεδρε, η δική μας κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και από την κατάσταση που ζουν οι τόσοι συμπολίτες μας.

Αποτελούμε εργαζομένους του ομίλου εταιρειών Agromarkets Ltd επί σειρά ετών. Δυστυχώς, ο εν λόγω όμιλος ταλανίζεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια από διαμάχες μεταξύ των μετόχων και συμβούλων των εταιρειών. Στα πλαίσια αυτών των διαφορών, οι εκ των συμβούλων και μετόχων των εταιρειών, κ. Κωνσταντίνος Λόρδος και η εταιρεία του Gdl Trading Ltd, για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους και σκοπούς στα πλαίσια της αντιδικίας τους με τους άλλους μετόχους – συμβούλους των εταιρειών, έχουν κλείσει όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας Agromarkets Ltd που μας εργοδοτεί ενώ, παράλληλα, έχουν απολύσει μεγάλο αριθμό από εμάς από την εταιρεία Πρίνος Λαχαναγορά Λτδ παντελώς ετσιθελικά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ενώ η εταιρεία Agromarkets Ltd διαθέτει τα χρήματα για να πληρωθούμε, ο κ. Λόρδος μας αφήνει να πεινούμε εδώ και μήνες αποστερώντας μας τα δεδουλευμένα μας. Όλα αυτά τα πράττει απλά και μόνο γιατί θέλει να αποκτήσει τις εταιρείες. Είναι απάνθρωπη συμπεριφορά η οποία μας έχει καταδικάσει σε ένα ατέλειωτο μαρτύριο αλλά και αγανάκτηση. Οι οικογένειες μας πεινούν, οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και ο κ. Λόρδος συνεχίζει ακάθεκτος να μας αποστερεί τα λεφτά μας.image-82d43f23199903e28be776d3b990882a5151ff97a763495572c5d4e87de03f98-V

Παρακαλούμε την εντιμότητα σας όπως, εν όψει του γεγονότος πως ο κ. Λόρδος αποτελεί πρώην βουλευτή του κόμματος σας αλλά και επιφανές μέλος αυτού, να επέμβει για να άρει αυτή την αδικία. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Λόρδος είναι να αποδεχτεί τη λειτουργία των λογαριασμών της εταιρείας Agromarkets Ltd αλλά πεισματικά και επίμονα αρνείται μέχρι σήμερα να το πράξει, έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν όσοι απο εμάς παραμένουν απλήρωτοι απο τον Οκτώβριο του 2015 αλλά και να αποκατασταθεί η αδικία για όσους απο εμάς έχουν παράτυπα και εκδικητικά εκδιωχθεί απο την εταιρεία δεδομένου ότι ο κ. Λόρδος έχει προβεί σε νέες προσλήψεις στις θέσεις που κατείχαμε και εργαζόμασταν με ζήλο και συνέπεια για μεγάλο αριθμό ετών.

Αναμένουμε την όπως πάντοτε άμεση ανταπόκριση σας,

Μετά τιμής,

Ελευθέριος Γρηγοριάδης                                   Σωτήρης Λεωνίδου

Εκ μέρους των απλήρωτων                                 Εκ μέρους των απολυμένων υπαλλήλων υπαλλήλων της Agromarkets Ltd                         των Λαχαναγορών Πρίνος» 

Το υπόμνημα φέρει τις υπογραφές των πιο πάνω υπαλλήλων.

Στο μεταξυ , οι διαμαρτυρόμενοι  όπως μας πληροφόρησαν σήμερα, αναμενεται να πραγματοποιήσουν εντός των επόμενων ημερών και καθιστική εκδήλωση  διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή , προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους πάντες ο αγώνας τους και να ευαισθητοποιηθούν οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου  για  την αδικία που υφίστανται.

Τι λέει ο κ. Κωνσταντίνος Λόρδος

Ο κ. Κωνσταντίνος Λόρδος  επικοινώνησε χθες με την ηλεκτρονική εφημερίδα μας  και υποστήριξε πως δεν προβάλλουμε όλη την αλήθεια. Του διαμηνύθηκε να στείλει ανακοίνωση με τις δικές του θέσεις. Αναμενουμε να το πράξει σύντομα και θα τύχει της δέουσας προβολής και απάντησης με τις θέσεις των απολυμένων και απλήρωτων υπαλλήλων.