Ερευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς σε οίκο ευγηρίας στην Ορόκλινη

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν οι 42 τρόφιμοι οίκου ευγηρίας στην Ορόκλινη, ιδιοκτησίας του Αντώνη Φιανιέρου, από φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα.CNA_M1960be24e7d741998708f647a9db6730

Συγκεκριμένα γύρω στις 5.45 έγινε αντιληπτή πυρκαγιά σε δωμάτιο του τρίτου ορόφου του κτιρίου, οπόταν ειδοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία προσέτρεξε προς κατάσβεση της φωτιάς με 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του γηροκομείου απομάκρυναν εσπευσμένα τους 42 ενοίκους του, 5 εκ των οποίων απομακρύνθηκαν με τη χρήση της πυροσβεστικής πλατφόρμας.

Η φωτιά έγινε κατορθωτό να κατασβεστεί, ενώ δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας με αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο η κατάσταση τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο τρίτος όροφος του γηροκομείου στον οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά έχει αποκλειστεί προκειμένου οι εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να προβούν αύριο στις αναγκαίες επιστημονικές εξετάσεις για τη διακρίβωση των αιτιών της φωτιάς.