Ο Σόιμπλε, ο Πούτιν και η μουγγή δημοκρατία της Ε.Ε.

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Για πρώτη φορά μετά  το 1990,  το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι του στην Ε.Ε. σκέφτονται δυο και τρεις φορές να ξεκινήσουν επιδρομές σε βάρος κρατών που η οσμή  του μαύρου χρυσού ελκύει τα αιμοδιψή κοράκια.Η ρωσική αρκούδα ξύπνησε από την χειμέρια νάρκη που την οδήγησε ο αλήστου μνήμης   Γκορμπατσόφ και οι όμοιοι  του με τα χειροκροτήματα της Δύσης.Ο πρωτομάστορας και εργολάβος  της   αποσύνθεσης της τότε κραταιάς ΕΣΣΔ και ο τελευταίος ηγέτης της Μ.Γκορμπατσόφ επιβραβεύετο  για τις υπηρεσίες του προς τη Δύση με το νόμπελ Ειρήνης .Παλιό το κόλπο. Εκτοτε τα ισοζύγια κατέρρευσαν  και κουμάντο στον πλανήτη  έκαναν το ΝΑΤΟ , οι ΗΠΑ  και οι συμμαχικές τους δυνάμεις στην Ε.Ε.Ακολούθησαν πολέμοι και επιδρομές με εκατόμβες νεκρών.Χώρες διαμελίσθηκαν  και κατακερματίσθηκαν σε χίλια κομμάτια όπως η Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

Προχθές ο Γερμανος ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο ότι θέλει να διασπάσει τις χώρες της Ε.Ε. επειδή φθονεί τη δημοκρατία τους.

Δεν γνωρίζουμε σε  τι σόι δημοκρατία αναφέρεται  ο Σόιμπλε ο οποίος μαζί με την Γερμανίδα Καγκελλάριο χειραγωγούν χώρες της Ε.Ε. και τους επιβάλλουν εθνοκτόνα μνημόνια με δάνεια που ποτέ δεν θα μπορέσουν να  αποπληρώσουν.Τι αλήθεια να «ζηλέψει » ο Πούτιν από μια ΕΕ. που στέκεται πάνω σε χάρτινα πόδια και δεν μπορεί να προστατέψει τα μέλη της;Μπουκώνουν με δάνεια τα φτωχά κράτη του νότου για να θησαυρίζει η Γερμανία. Να ζηλέψει για τους πειναλέους πολίτες της Ε.Ε. που ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για ένα ξεροκόμματο ψωμί ή για τις χιλιάδες άστεγους  που γεμίζουν οι πόλεις της αό τις εξώσεις των Τραπεζών;  Το προσφυγικό πρόβλημα έφερε στην επιφάνεια ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια και την έλλειψη μιας ενιαίας πολιτικής ίσης  κατανομής των βαρών και των ευθυνών.

Η Ελλάδα μετατρέπεται  σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών και η Γερμανία κανακεύει  και χαϊδεύει την Τουρκία για να μην επιτρέπει νέες ροές μέσω θαλάσσης. Το Αιγαίο έχει υποταχθεί  στο ΝΑΤΟ  και η Τουρκία αντι να συνδράμει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας των ισλαμιστών τους προμηθεύει όπλα και κτυπά τους Κούρδους που πολεμούν τους τρομοκράτες.

Την ώρα που η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα πολέμου εξοντώνοντας Κούρδους εντός των εδαφών της, κλείνει εφημερίδες, συλλαμβάνει και φυλακίζει δημοσιογράφους και δημάρχους,  επειδή ασκούν κριτική και αποκαλύπτουν  το διεφθαρμένο καθεστώς του Ερντογάν, οι δημοκράτες της Ε.Ε.  έχουν μουγγαθεί.

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε βίαια το Σάββατο  στην Κωνσταντινούπολη 2000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην εφημερίδα Zaman , και η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μόνο που βρηκε να αρθρώσει ήταν να καλέσει την Τουρκία, «ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, οφείλει να  σέβεται” την ελευθερία του Τύπου»

Οι ηγεμόνες της «δημοκρατικής »Ε.Ε. έχουν κλείσει ερμητικά τα μάτια και σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα εγκλήματα  που διεξάγει η Τουρκία στην  νοτιοανατολική Τουρκία. Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις σφαγιάζουν τον κουρδικό λαό ενώ ολόκληρες συνοικίες όπως η Σουρ στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έχουν εγκαταλειφθεί  εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Η Ε.Ε. όμως σιωπά, γιατί  έχει ανάγκη τον μακελλάρη Ερντογάν και δεν θέλει να τον εξαγριώσει λιγες μόνο ώρες πριν τη συνοδο για το προσφυγικό. Σιωπά ένοχα μπροστά στις φρικιαστικές εικόνες των νεκρών άμαχων  Κούρδων και των βομβαρδισμένων πόλεων  τους.

Τι να ζηλέψει ο Πούτιν από αυτό το χάος  και την ασύγγνωστη ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν  οι σύμμαχοι του Β. Σόιμπλε ;

Ευτυχώς  που υπάρχει η Ρωσία του Πούτιν να κρατεί πιο μακρυά τα αιμοδιψή γεράκια και τους δολοφόνους των λαών. Εξόπλισαν και θέριεψαν τον ISIS και τώρα προσπαθούν να κρύψουν τις παράπλευρες απώλειες των εγκλημάτων τους σε Ελληνικά εδάφη.Και κατα τον Σόιμπλε ο Πούτιν ζηλεύει τη «δημοκρατία της Δύσης».Να χαίρονται τέτοια «δημοκρατία».