Σε πανικό ο Βγενόπουλος μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC

 

Σε πλήρη πανικό ο Ανδρέας Βγενόπουλος έβγαλε μια υβριστική και συκοφαντική ανακοίνωση μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη. Σύμφωνα με το koutipandoras.gr τις τελευταίες ημέρες οι σχεδιασμοί Βγενόπουλου, οι προσδοκίες αλλά και οι μεθοδεύσεις του, έχουν ανατραπεί πλήρως.1444348

Όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, πριν λίγες ημέρες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 27/2016, διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, ύψους 3,79 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ελέγχεται πειθαρχικά, ίσως και ποινικά ενώ η τελευταία του μεθόδευση να να μην καταθέσει σε κύπριους ανακριτές, μόλις αποκαλύφθηκε.

Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, τον κ. Βγενόπουλο έτρεξε να υποστηρίξει ο “νομοπαρασκευαστής” Βενιζέλος, ο οποίος εξαπέλυσε μάλιστα και προσωπική επίθεση στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Η κα Θάνου, έκανε το όχι και τόσο συνηθισμένο, να παραβλέψει την ισχύ αυτών των οποίων ζητά τον έλεγχο και να επιλέξει τη νομιμότητα.

Ιδιαίτερο πρόβλημα απ’ ότι φαίνεται για τον Βγενόπουλο, αποτελεί η δημοσίευση της έκθεσης της PWC, για την οποία, όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας στην ανακοίνωσή του, την παρουσιάσαμε στο δικαστήριο, χωρίς αυτό να δίνει καμία σημασία.

Αυτό ακριβώς είχαμε πει και εμείς. Πως το δικαστήριο που δίκασε τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου εναντίον μας, δεν έδωσε καμία σημασία στα αποδεικτικά στοιχεία. Η έκθεση της PWC, την οποία δημοσιεύουμε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, αποκαλύπτει αυτό που ο Βγενόπουλος κρύβει επιμελώς. Ότι με τις δανειοδοτήσεις του, η Κύπρος έχασε με το πιο συντηρητικό σενάριο 5 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά πήγαν σε επιχειρηματίες με τους οποίους είχε κοινές εταιρίες αλλά και στον όμιλο MIG. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ισχυρίζεται πως η έκθεση εμφανίζει δάνεια τα οποία ενώ ήταν καλυμμένα όταν τα έδωσε, όταν συντάχθηκε η έκθεση δεν είχαν καλύψεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η αλήθεια βεβαίως, είναι διαφορετική. Τον καιρό της οικονομικής κρίσης ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνεχίζει να δανειοδοτεί φίλιες επιχειρήσεις όταν οι ελληνικές τράπεζες είχαν σταματήσει. Επίσης, όπως φαίνεται από την ανάγνωση της έκθεσης, πολλά από τα δάνεια δεν ήταν καλυμμένα όταν δόθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα, δόθηκαν με εγγυήσεις μετοχές που απαξιώθηκαν χωρίς η τράπεζα να ζητήσει, όταν συνέβη αυτό, εξασφαλίσεις.

Όσο ο Βγενόπουλος αυξάνει τις προσβλητικές του επιθέσεις, τόσο δηλώνει τον πανικό και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Μια ακόμη φορά δηλώνουμε ότι τον κατανοούμε και του ευχόμαστε καλή τύχη με τη Δικαιοσύνη. Τη χρειάζεται.

Και ένα ερώτημα: Αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι τόσο αθώος, όπως ισχυρίζεται, γιατί καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην καταθέσει ως μάρτυρας έστω, στους κύπριους ανακριτές;

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου

«Μετά τη δημόσια αποκάλυψη του ποιού του και των πρακτικών του ο Βαξεβάνης έχει καταληφθεί από αμόκ λασπομπουρδολογίας κερδίζοντας επαξίως άλλες 6 μηνύσεις. Αποκορύφωμα το τεύχος 96 του περιοδικού Hot Doc το οποίο είναι μνημείο λάσπης, ανακριβειών, ποινικών αδικημάτων αλλά και δημοσιογραφικής απάτης. Με όλα αυτά θα ασχοληθούν οι δικηγόροι μου, άλλωστε είναι τόσα πολλά τα ψέματα και οι ανακρίβειες ώστε θα χρειαζόμουν και εγώ ένα περιοδικό για να του απαντήσω, όμως επιθυμώ να τονίσω απλώς το μέγεθος της δημοσιογραφικής απάτης του.

Δημοσιεύει λοιπόν, μεταξύ άλλων, μία απόρρητη έκθεση της PWC για διάφορα δάνεια και τις εξασφαλίσεις τους που έχει ημερομηνία 23-5-2012. Την έκθεση αυτή την είχε φέρει και στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση και εκρίθη ότι ήταν άνευ ουσίας, διότι το να είναι υποκαλυμμένα δάνεια πέντε και έξι χρόνια μετά την εκταμίευσή τους, προϊούσης της οικονομικής κρίσης, είναι απόλυτα φυσιολογικό, άλλωστε έτσι έχουν δημιουργηθεί τα κόκκινα δάνεια σε όλο το τραπεζικό σύστημα.

Όμως, ο Βαξεβάνης την παρουσιάζει εκ νέου με απόλυτη γνώση και πρόθεση ότι διαπράττει μια μεγάλη δημοσιογραφική απάτη προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις στο κοινό του. Γνωρίζει δε και αποκρύπτει ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος και ο πραγματογνώμονας διαπίστωσαν ότι όλα τα δάνεια κατά τη χορήγησή τους ήταν επαρκώς εξασφαλισμένα.

Παράλληλα βέβαια αποκαλύπτει προστατευόμενα προσωπικά δεδομένα και απόρρητα στοιχεία διαπομπεύοντας ανθρώπους και επιχειρήσεις, όταν μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη εξοφλήσει τα δάνεια που αναφέρονται. Επίσης, κατά τη γνωστή του τακτική, δεν παραλείπει να επιτεθεί και να διαπομπεύσει ονομαστικά και την σύνθεση του δικαστηρίου που με μεγάλη επιείκεια τον καταδίκασε μόνο σε 26 μήνες φυλάκιση, εκφοβίζοντας έτσι και τους μελλοντικούς δικαστές του.

Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Βαξεβάνης αλλά αυτοί που τον καλύπτουν και τον στηρίζουν στις πρωτοφανείς εκβιαστικές προς τη Δικαιοσύνη και παράνομες πρακτικές του, που δεν βρίσκουν μία δήλωση για να τον αποδοκιμάσουν δημόσια και που δεν επεμβαίνουν για την δίωξή του λόγω διάπραξης σωρείας ποινικών αδικημάτων.

Όμως η Ελλάδα που προσπαθούν ορισμένοι να δημιουργήσουν για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους δεν συνάδει με Ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και οι στόχοι τους δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Δεν πρόκειται να υπερισχύσει ο ολοκληρωτισμός και οι εκβιαστικές πρακτικές του υπόκοσμου και της αλητείας.

Το ρεπορταζ του Κώστα Βαξεβάνη καταλήγει με το πιο κάτω Υ.Γ.:

«Ακόμη περιμένω πρόσκληση από τα αρμόδια όργανα της ευνομούμενης Ελληνικής Πολιτείας για να καταθέσω τα εμπιστευτικά στοιχεία που διαθέτω επί του θέματος και τα οποία δεν επιθυμώ, από σεβασμό στην έννομη τάξη, να δημοσιοποιήσω».

Πηγή Koutipantoras