Θύμωσε ο Ακιντζί επειδή ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. θα τον συναντήσει μόνο για 15′

Λάβρος εναντίον του αντιπροέδρου της Ε.Ε. εμφανίστηκε ο Ακιντζί επειδή του διεμήνυσε πως θα μπορούσε να τον συναντήσει μόνο για δεκαπέντα λεπτά και ο κατοχικός ηγέτης διεκδικεί ισότιμη μεταχείριση με τις νόμιμες αρχες της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέλλοντας το μήνυμα πως καλύτεα να μην τον συναντήσει..
“Εάν είναι να γίνονται τέτοιες επισκέψεις, καλύτερα να μην γίνονται”, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης σχολιάζοντας την 15λεπτη συνάντηση που θα έχει με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ευρώ και κοινωνικού διαλόγου, Valdis Dombrovskis ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Συνάντηση με τον Επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Nils Muiznieks είχε σήμερα στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ομιλία του σήμερα στην πρώτη σύνοδο KOBI (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) στο ψευδοκράτος, ο Μουσταφά Ακιντζί επεσήμανε ότι ο κ. Dombrovskis είναι βοηθός του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον οποίο υπάγεται πλέον ο χρηματοδοτικός κανονισμός για τους Τ/κ. Ωστόσο είπε, ενημερώθηκε ότι ο κ. Dombrovskis μπορεί να τον συναντήσει μόνο για 15 λεπτά. “Εάν είναι να γίνονται τέτοιες επισκέψεις, καλύτερα να μην γίνονται”.
Σημείωσε δε ότι έρχονται συχνά στην Κύπρο διάφοροι αρμόδιοι της ΕΕ, όπως και ο Αντιπρόεδρος που έχει – όπως είπε – καθήκον να βοηθήσει στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου τους Τ/κ, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του θα έχει πολλές επαφές στο “νότο” και θα δώσει και διάσκεψη Τύπου.
Είχε την περιέργεια, συνέχισε, εάν θα είχε και ο ίδιος συνάντηση μαζί του και αφού διερευνήθηκε το θέμα πήρε πριν λίγο (σήμερα) την απάντηση ότι θα μπορεί να υπάρξει μια επίσκεψη αβροφροσύνης διάρκειας 15 λεπτών στο “βορρά”. “Θα ήθελα να του πω από δω ξεκάθαρα το εξής: εάν είναι να κάνουν τέτοιου είδους επισκέψεις, καλύτερα να μην έρθουν καθόλου, εμείς είμαστε σοβαροί και θέλουμε και οι απέναντί μας να είναι σοβαροί. Επειδή πρέπει να γίνονται επισκέψεις και σε αυτή την πλευρά αυτού που έχει καθήκον όπως προετοιμάσει για την ΕΕ την τ/κ πλευρά, αυτό είναι το φυσιολογικό. Να έρθουν, να μας ακούσουν, να μάθουν τις ευαισθησίες και τις δυσκολίες μας, αυτή είναι και η κύρια αρμοδιότητα που τους έχει δοθεί. Αλλιώς το πήγαμε απλώς για να λέμε ότι πήγαμε, πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν μπορούμε σίγουρα να το αποδεκτούμε”.

Σημείωσε δε ότι και ο κ. Γιούνκερ τον έχει επισκεφθεί και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί κάποιος να μην επισκεφθεί ένα αξιωματούχο της τ/κ πλευράς.