Αποσύρονται από την αγορά οι σοκολάτες SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS, MINI MIX

Kομμάτια πλαστικού έχουν εντοπιστεί σε μεμονωμένες συσκευασίες των γνωστών σοκολάτων με τις εμπορικές επωνυμίες SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS, MINI MIX.

epa05176850 Mars, Snickers and MilkyWay chocolate bars pictured in Potsdam, Germany, 23 February 2016. Mars announced on 23 February it is recalling all Mars and Snickers bars in Germany as plastic parts might be found in some production lines. EPA/RALF HIRSCHBERGER

 

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει σχετική γνωστοποίηση από την Αρμόδια Αρχή της Ολλανδίας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία η παρασκευάστρια εταιρεία προβαίνει σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων προϊόντων της, που έχουν παρασκευαστεί στο εργοστάσιο της στην Ολλανδία, καθότι μετά από αυτοελέγχους, σε μεμονωμένες συσκευασίες, έχουν εντοπιστεί κομμάτια πλαστικού.

Με βάση τη σχετική γνωστοποίηση στην Κύπρο έχουν κυκλοφορήσει από τον επίσημο αντιπρόσωπο μόνο οι εμπορικές επωνυμίες MARS και SNICKERS.

Ωστόσο, στην εν λόγω γνωστοποίηση, επισυνάπτεται η επίσημη ανακοίνωση της παρασκευάστριας εταιρείας στην Ολλανδία, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλα τα υπό ανάκληση προϊόντα.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση.

Ενόψει του γεγονότος ότι στην κυπριακή αγορά κυκλοφορούν οι πιο πάνω εμπορικές επωνυμίες και μέσω του παράλληλου εμπορίου, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προβαίνουν σε ελέγχους στην αγορά με σκοπό, σε περίπτωση που εντοπιστούν εμπλεκόμενα προϊόντα, αυτά να αποσυρθούν.

Επειδή όμως είναι δυνατόν κάποια εμπλεκόμενα προϊόντα να βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Επισημαίνεται πως η ανάκληση αφορά μόνο στα προϊόντα που έχουν παραχθεί από το εργοστάσιο της παρασκευάστριας εταιρείας στην Ολλανδία.

Για το εν λόγω θέμα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις Αρμόδιες Αρχές της Ολλανδίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς και με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουν με νέα ανακοίνωση.