O Γ.Γ.του ΝΑΤΟ υποστήριξε πως το κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα

Στενός φίλος και συμπατριώτης του Ειντε ο Στόλτεμπεργκ

 

Την πεποίθηση πως το Κυπριακό μπορεί να λυθεί πάρα πολύ σύντομα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, απευθυνόμενος στην υποεπιτροπή άμυνας και ασφάλειας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

epa05151149 NATO Secretary General Jens Stoltenberg attends a press conference at Alliance headquarters in Brussels, Belgium, 09 February 2016, ahead of a NATO defense ministers' council. NATO ministers will gather 10 and 11 February 2016. EPA/OLIVIER HOSLET

Ο  Γενς Στόλτεμπερκ μιλώντας  στην υποεπιτροπή  ανέφερε: «Καλωσορίζω την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο ηγέτες…Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος”, είπε για να προσθέαι ότι “διαφαίνεται η ρεαλιστική προοπτική επίλυσης της χρόνιας διένεξης σύντομα”.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Γ.Γ.. του ΝΑΤΟ και ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Εϊντε (Νορβηγοί στην καταγωγή και οι δύο) είναι  φίλοι  από τα νεανικά τους χρόνια και διατηρούν μέχρι σημερα πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία που ο κ. ‘Ειντε προωθεί εγγήσεις της λύσης του Κυπριακού στα πλαίσια του ΝΑΤΟ προκειμένου η Τουρκία να έχει και λόγο και ρόλο.