Κασουλίδης:Την παραδοσιακή στάση της Μόσχας υπενθύμισε το Ρωσικό ΥΠΕΞ

Την παραδοσιακή στάση της Ρωσίας στο Κυπριακό, υπενθύμισε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ερωτηθείς σήμερα σε σχέση με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου

Ï Õðïõñãüò Åîùôåñéêþí ê. ÉùÜííçò Êáóïõëßäçò õðïäÝ÷åôáé ôïí Ñþóï Õðïõñãü Åîùôåñéêþí ÓåñãêÝé Ëáâñüö, Ëåõêùóßá 2 Äåêåìâñßïõ 2015. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

 Εξωτερικών για τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα πως προηγήθηκαν δημοσιεύματα από τρίτους, για κάποιες θέσεις που εξέθεσε σε Τουρκοκύπριους ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέσεις ωστόσο που δεν επισημοποιήθηκαν, όπως είπε.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία η Αγκυρα παρεμβαίνει στο Κυπριακό, προωθώντας τα δικά της συμφέροντα, τα οποία απέχουν πολύ από την εξασφάλιση μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού ανέφερε πως έχει υπόψη του την ανακοίνωση αυτή είπε πως “γνωρίζουμε την παραδοσιακή στάση της Ρωσίας, η οποία στηρίζει την Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας”.

“Επιτρέψτε μου να μην παρέμβω σε αυτού του είδους τη συζήτηση. Προηγήθηκαν δημοσιεύματα από τρίτους για κάποιες θέσεις που εξέθεσε σε Τουρκοκύπριους ο κ. Ερντογάν. Αυτά ποτέ δεν επισημοποιήθηκαν σαν θέσεις. Νομίζω πρέπει να μείνουμε ως εκεί”, ανέφερε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η Ρωσία προφανώς να έχει κάτι περισσότερο υπόψη της από τα δημοσιεύματα, ο κ. Κασουλίδης είπε πως “η κάθε χώρα έχει και τα δικά της… Πιθανόν να έχει”.

Ερωτηθείς αν αυτή είναι μια έμμεση επιβεβαίωση ότι όντως ο κ. Ερντογάν κινείται προς αυτές τις κατευθύνσεις, ο κ. Κασουλίδης απάντησε: “Σε αυτό δεν θέλω να προεξοφλήσω. Διεξάγονται συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού. Θα δούμε”.