Αποκαλυπτικός ο Ν.Παπαδόπουλος:«Το Προεδρικό μας απαγόρευσε να μελετήσουμε τα έγγραφα»

Πολύ αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος στην εκπομπή “Έχουμε Θέμα” του Ράδιο Πρώτο ο οποίος  μίλησε για  μυστική διπλωματία, εσκεμμένη διαδικασία συσκότισης και σύγχυσης σ΄ότι αφορά στις συνομιλίες για το κυπριακό.2ee341f29b1efb1dd0f9b1934b386155

Μετά την παρέμβαση του Κυβερνητικού εκπροσώπου στην ίδια εκπομπή, ο οποίος προέβη σε έκκληση στα κόμματα να στηρίξουν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, που είναι σε εξέλιξη, επαναλαμβάνοντας ότι όποιος εκπρόσωπος κόμματος επιθυμεί να δει τα έγγραφα των συνομιλιών, μπορεί να πάει στο Προεδρικό όσες φορές επιθυμεί και να τα μελετήσει όση ώρα θέλει, ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατήγγειλε ότι ζητησε να δεί τα έγγραφα αλλά αυτό του απαγορεύτηκε.

“Ζητήσαμε, είπε, να πάμε να δούμε τα έγγραφα αλλα μας το απαγόρευσε το Προεδρικό. Όταν πήγαμε μια φορά για το περιουσιακό, πρόσθεσε , είχαμε επόπτη πάνω από το κεφάλι μας και δεν μας άφηναν να πάρουμε σημειώσεις”.

Απαιτούμε, είπε, τα έγγραφα να δοθούν στα κόμματα και τον κόσμο, το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, αλλά και το λαό. Γιατί δεν δίνουν τα έγγραφα δημόσια, διερωτήθηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αφού τα έχουν και οι Τ/κ, τι ζημιά θα προκληθεί και ανησυχεί η κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ;

Αβέρωφ: Αν συνέβη αυτό…κακώς

Αν αυτό συνέβη, που δεν το πιστεύω, κακώς, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου.

Η σύσταση των τεχνικών επιτροπών και της διαπραγματευτικής ομάδας, είπε, αποτελείται από εκπροσώπους, τους οποίους τα κόμματα εισηγήθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άρα, είπε, τα κόμματα έχουν τεχνοκράτες της δικής τους επιλογής και εμπιστοσύνης, που ετοιμάζουν τα έγγραφα. Δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε, που ετοιμάζει τα έγγραφα. Ο ΔΗΣΥ, είπε, δεν έστειλε εκπρόσωπο στο Προεδρικό να δει τα έγγραφα, επειδή έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

ΓΓ.ΑΚΕΛ: Γιατι δεν το κατήγγειλε ο Νικόλας;

. Γιατί αυτό δεν το κατήγγειλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπως έπραξε άλλο αρχηγός κόμματος, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, τα έγγραφα διαβάζει και ενημερώνει σχετικά το κόμμα ο Τουμάζος Τσελεπής.

Περδίκης: Δεν μας απαγόρευσαν να μελετήσουμε τα έγγραφα, αλλά να πάρουμε σημειώσεις

Το Προεδρικό δεν απαγόρευσε στο Κίνημα Οικολόγων να πάει να μελετήσει τα έγγραφα, αλλά απαγόρευσε να πάρει σημειώσεις, διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια απαράδεκτη.Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Κινήματος Οικολόγων, είπε ο κ. Περδίκης, με διάφορες προφάσεις και αναβολές από το Προεδρικό, δεν έχει καταστεί εφικτή η πρόσβασή μας στα έγγραφα.

Λιλλήκας: Έχει καταντήσει μια κοροϊδία

Αυτή η ιστορία έχει καταντήσει μία κοροϊδία σχολίασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. Τι είναι τα έγγραφα, διερωτήθηκε, είναι έκθεση έργων τέχνης για να περάσουμε να τα δούμε;

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, συμπεριφέρεται λες και είμαστε στο Δημοτικό Σχολείο και θα πάμε στη βιβλιοθήκη. Παράλληλα, χειρίζεται το Κυπριακό, λες και είναι ιδιωτικό ζήτημα. Γι αυτούς τους λόγους, εξήγησε, η Συμμαχία Πολιτών δεν θα πάει να δει τα έγγραφα στο Προεδρικό.

Ο κ. Λιλλήκας διέψευσε και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν έχει εκπρόσωπο στις τεχνικές επιτροπές και άρα πρόσβαση στα έγγραφα. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου η Συμμαχία Πολιτών ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ορίσει δικό της εμπειρογνώμονα και δεν έλαβε, ακόμα, απάντηση.

Σιζόπουλος: Εξευτελιστική η διαδικασία

Για εξευτελιστική διαδικασία, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των κομμάτων καλούνται σε ένα γραφείο 2χ2 να μελετήσουν τα έγγραφα, παρουσία υπαλλήλου του Προεδρικού, ο οποίος εποπτεύει αν κρατούν κινητό ή παίρνουν σημειώσεις έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

(πηγή Sigmalive)