Μαχητική εκδήλωση διαμαρτυρίας απολυθέντων έξω από την Πρίνος Λαχαναγορά

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασης τους αν δεν δικαιωθούν σύντομα

 

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθαν απο το πρωί, σήμερα  Σάββατο έξω από το κατάστημα Πρίνος Λαχαναγορά στην οδό Προδρόμου στη Λευκωσία, οι υπάλληλοι Agromarkets -Πρίνος 6οι οποίοι έχουν πρόσφατα απολυθεί παράνομα και αυθαίρετα με απόφαση της διεύθυνσης.Μαζί με τους πρόσφατα απολυθέντες  συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και υπάλληλοι που απολύθηκαν παλαιότερα και δεν πήραν ούτε σεντ αποζημίωση, καθώς και εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και αρκετές βδομάδες.

Οι εργαζομενοι κρατώντας πανό που ανάγραφαν «15 χρόνια υπάλληλοι και μας πέταξαν στο δρόμο»

«κύριε Κ.Λόρδο είμαι απλήρωτος » κ.α. ενημέρωναν τους περαστικούς αλλά και τους πελάτες του καταστήματος για το δίκαιο του αγώνα τους. Ενας εκ των απολυθέντων με τέσσερα παιδιά, διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί όπως είπε, οι απολύσεις που έγιναν ήταν και αυθαίρετες και αδικαιολόγητες ενώ άλλοι δήλωναν πως «αντί η διεύθυνση να εκτιμήσει το γεγονός ότι   δούλευαν υπερωρίες  μέχρι και τα ξημερώματα χωρίς να πληρώνονται, ειδικά σε παραμονές γιορτών  που η δουλειά ήταν αυξημένη, τους είπαν και το μεγάλο ευχαριστώ ρίχνοντας τους στον δρόμο της ανεργίας…»2

Οπως μας κατάγγειλαν οι  διαμαρτυρόμενοι:
«Τα τελευταία 2 χρόνια το προσωπικό του ομίλου εταιρειών ΠΡΙΝΟΣ Λαχαναγορά και Agromarkets Ltd ζεί κάτω από συνθήκες αφόρητων πιέσεων και συνεχούς ανασφάλειας, εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των μετόχων με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτε , να είναι τα εξιλαστήρια θύματα και να ρίχνονται στην ανεργία άνευ λόγου και αιτίας ή να είναι απλήρωτοι.

Πριν από τις πρόσφατες αυθαίρετες απολύσεις, έχουν απολυθεί ακόμα 10 εργαζόμενοι ενώ αρκετοί άλλοι είναι απλήρωτοι εδώ και μερικούς μήνες.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης η διεύθυνση της εταιρείας κατόπιν οδηγιών του συμβούλου του ομίλου των εταιρειών κ. Κωνσταντίνου Λόρδου (του γνωστού επιχειρηματία και πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ)  προβαίνει σε επιλεκτικές απολύσεις.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε εκπρόσωπος της συντεχνίας εργαζομένων Λιανικού Εμπορίου της ΣΕΚ , ο οποίος άκουσε με προσοχή τα παράπονα και τα αιτήματα των απολυθέντων, παλιών και νέων, και τους διαβεβαιώσε  πως θα τα προωθήσει τα αιτήματα τους  με στόχο να εξευρεθούν λύσεις που θα τους δικαιώνουν  . Τους κάλεσε μάλιστα να συντονίσουν από κοινού τις προσπάθειες τους, και αρχές της βδομάδας θα ξεκινήσουν τα διαβήματα προς το Υπουργείο Εργασίας.3

Οι διαμαρτυρόμενοι κατάγγειλαν στον εκπρόσωπο της ΣΕΚ  πως αυτή η εργατική διαφορά  εκκρεμεί εδώ και αρκετόν καιρό και εξαιτίας άλλων προβλημάτων νομικής φύσεως, που δεν τους αφορούν, θυματοποιούνται είτε με απολύσεις είτε να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους.

Οι απολυθέντες τόνισαν τόσο στον εκπρόσωπο της ΣΕΚ όσο και στα Μ.Μ.Ε πως είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασης τους και δεν αποκλείεται από την ερχόμενη βδομάδα να οργανώσουν και άλλες  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα της ΠΡΙΝΟΣ Λαχαναγορά και Agromarkets Ltd σε Λευκωσία και Λάρνακα.