Παρουσιάσθηκε το βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου «Η Αϊσέ πάει διακοπές»

Το βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου «Η Αϊσέ πάει διακοπές», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου, την Πέμπτη.

Παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίας Σωτηρίου, Η Αϊσέ πάει διακοπές, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου. Αθήνα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016.

 Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς Θεόδωρος Γρηγοριάδης και Χρίστος Κυθρεώτης.

Τη συγγραφέα, τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Μαρία Παναγίδου, διαβάζοντας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Γρηγοριάδης, ανατρέχοντας στο κείμενο, είπε ότι πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο στην υφή και στην παραστατικότητα των γεγονότων μυθιστόρημα στο οποίο η συγγραφέας αποφεύγει τις ημερομηνίες, δεν γράφει ένα χρονικό ή μια μαρτυρία, χρονομετρά την ιστορία μέσα από την συνείδηση της ηρωίδας. Συνοψίζοντας, υπογράμμισε ότι η Κωνσταντία Σωτηρίου καταθέτει, ως πρώτη γραφή, ένα σοβαρό, λογοτεχνικό κείμενο που θα αντέξει και θα την οδηγήσει και σε άλλα.

Στην πολυμορφία του βιβλίου, τόσο στο επίπεδο των παραθεμάτων όσο και σε γλωσσικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο κ. Κυθρεώτης επισημαίνοντας ότι το μυθιστόρημα της Σωτηρίου διαβάζεται απνευστί, χάρη στην εξαιρετική χρήση των αφηγηματικών τεχνικών και στην ενστικτώδη εκτύλιξη της αφήγησης.

Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο και μίλησε για την περιπέτεια συγγραφής του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.