Μας πέταξαν κατάμουτρα «τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά» τους οι Αμερικανοί!

CNA_Md2138014029745239de6aec2a2a810c6

Η κα Ψάκι αναλύει χωρίς ίχνος ντροπής, τα «δύο μέτρα και τα δύο σταθμά » που ακολουθούν οι ΗΠΑ.

«Κάθε περιοχή, κάθε ένταση και κάθε χώρα είναι διαφορετικές περιπτώσεις, ήταν η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ δεν πράττουν στην περίπτωση των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αυτό που έπραξαν στην περίπτωση της Κίνας και των διαφορών της με το Βιετνάμ στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.
«Τον Αύγουστο ο κ. Κέρι κάλεσε την Κίνα να παγώσει τις προκλήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Αυτό που έκανε η Κίνα είναι ότι κάνει σήμερα η Τουρκία στην Κύπρο…. Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο», ρώτησε ο ανταποκριτής  της εφημερίδας «Εθνος» Μιχάλης Ιγνατίου.
«Γιατί κάθε περιοχή, κάθε σύρραξη και κάθε χώρα είναι διαφορετικές. Δεν θα έχω το ίδιο σημείο αναφοράς για διαφορετικές χώρες ή περιοχές», απάντησε η Τζένιφερ Ψάκι, πετώντας  μας κατάμουτρα  τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά των Αμερικανών  στη διεθνή πολιτική με την οποία προστατεύον τους παραβάτες του διεθνούς δικαίου συμμάχους  τους.
Σε ερώτηση σχετική με αναφορά της επιστολής του Γερουσιαστή Μενέντεζ προς τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ότι η Τουρκία με τις δραστηριότητές της παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, η κ. Ψάκι δεν θέλησε να σχολιάσει δημόσια, λέγοντας ότι θα σταλεί απάντηση στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Παράλληλα επανέλαβε την γνωστή αμερικανική θέση για την Κύπρο.
«Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους πόρους εντός της ΑΟΖ της. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την διαπραγματευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών για επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία». κατέληξε.