H ΠΕΟ καταγγέλλει την κυβέρνηση για εκφοβισμό απεργών και ενθάρρυνση της απεργοσπασίας

Η κυβέρνηση και αξιωματούχοι της δεν διστάζουν να μετέρχονται μεθόδους που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των κοινωνιών, για να επιβάλουν το δικό τους, όπως είναι ο εκφοβισμός προς τους απεργούς και η ενθάρρυνση της απεργοσπασίας,καταγγέλλει  σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.hotels3-620x400

Προσθέτει πως “η κυβέρνηση επιχειρεί να επέμβει σε καθαρά εργασιακά ζητήματα με ένα τρόπο που εκπέμπει ετσιθελισμό και αλαζονεία. Αντί η ίδια να προάγει τη διαβούλευση και τη συνεννόηση μέσω του διαλόγου και των θεσμοθετημένων εργατικών διαδικασιών, αντί να δρα ως ο θεματοφύλακας της ομαλότητας και της εργατικής ειρήνης, δυστυχώς με απαράδεκτες, αντεργατικές ενέργειες θέτει υπό αμφισβήτηση το σύστημα εργασιακών σχέσεων και σπρώχνει τα ζητήματα ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή της κοινωνικής σύγκρουσης”, προσθέτει η ΠΕΟ.

Αναφέρει πως “`παρέμβαση` στο ζήτημα έκρινε σκόπιμο να κάνει και ο ΔΗΣΥ” και πως ” ο εκπρόσωπος Τύπου του του κυβερνώντος κόμματος θεώρησε υποχρέωση του να εκφράσει ανησυχίες επειδή διάφορες ομάδες εργαζομένων κινητοποιούνται, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι καιρός για απεργιακές κινητοποιήσεις και για συγκρουσιακό κλίμα”.

“Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι που ζητούν και αγωνίζονται για τα αυτονόητα, στα δικά τους μάτια δεν είναι τίποτε άλλο από ενοχλητικοί διασαλευτές της πλασματικής εικόνας που επιχειρούν με αγωνία να μας πλασάρουν ότι η οικονομία και η κοινωνία της χώρας μας περνούν δήθεν μια `ιστορία επιτυχίας`. Άρα καλό θα είναι για τη κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ οι εργαζόμενοι να κάτσουν στο σπίτι τους και να μην διεκδικούν”, σημειώνει η συντεχνία.

Ακόμη αναφέρει πως κυβέρνηση και ΔΗΣΥ “δεν ανησυχούν που ένας Υπουργός της κυβέρνησης, αφού φρόντισε να τινάξει στον αέρα συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε με συναίνεση στα πλαίσια του δικού του Υπουργείου, περηφανεύεται δημόσια για τη στήριξη που παρέχει σε απεργοσπαστικές ενέργειες σε μια απεργία, η οποία έγινε αφού είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων και αφού ένα άλλο Υπουργείο της ίδιας κυβέρνησης, που είναι και το αρμόδιο, το Υπουργείο Εργασίας είχε επίσημα κηρύξει αδιέξοδο”.

“Πριν να νουθετούν λοιπόν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα θα ήταν καλά να συνεννοούνται με αυτούς που πυροδοτούν την όξυνση και να επιδρούν σε αυτούς ώστε να αποφεύγεται η σύγκρουση. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τα βάλουν κάτω. Δεν πτοούνται από τέτοιες συμπεριφορές και μεθόδους που γυρίζουν χρόνια πίσω την κοινωνία μας. Αντίθετα. Με σύνεση, αλλά γεμάτοι αποφασιστικότητα, μαζί και με την υποστήριξη των πλατιών μαζών των εργαζομένων και της κοινωνίας θα ενδυναμώσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν”, αναφέρει η ΠΕΟ, σημειώνοντας πως θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα των εργαζομένων.