«Θα νικήσω την Χίλαρι » λέει ο Τραμπ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, που πριν καλά-καλά αρχίσουν οι προκριματικές προβλέπει το «δίδυμο» των εκλογών και δηλώνει ότι εύκολα θα μπορούσε να κερδίσει την Χίλαρι Κλίντον!

Republican U.S. presidential candidate Donald Trump speaks at his 2016 New Hampshire presidential primary election night rally in Manchester, New Hampshire, February 9, 2016. REUTERS/Mike Segar

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσω εύκολα την Κλίντον» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CBS, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων .
Με την πρώην επικεφαλής της εταιρίας Hewlett Packard Κάρλι Φιορίνα να δηλώνει σήμερα ότι αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι ελπίδες του εκκεντρικού υποψήφιου φαίνεται ότι αναπτερώθηκαν.
Η 64χρονη Φιορίνα κατέλαβε την έβδομη θέση στην χτεσινή αναμέτρηση στο Νιου Χαμσάιρ, συγκεντρώνοντας μόλις το 4,1% των ψήφων.
Ακόμα χειρότερες ήταν οι επιδόσεις της την περασμένη εβδομάδα στην Αϊόβα, όπου συγκέντρωσε το 0,9%.
Από την προεκλογική μάχη αναμένεται να αποσυρθεί, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, που κατέλαβε την έκτη θέση στο Νιου Χαμσάιρ.
Την περασμένη εβδομάδα, την «κούρσα» εγκατέλειψαν και οι Ραντ Πολ, Μάικ Χάκαμπι και Ρικ Σαντόρουμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε άνετα στο Νιου Χαμσάιρ και τώρα στρέφει την προσοχή του στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας –το επόμενο πεδίο «μάχης» για τους Ρεπουμπλικάνους. «Είναι η πρώτη νίκη από πολλές» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο επιχειρηματίας, που αναμειγνύεται για πρώτη φορά με την πολιτική.
Για τους Δημοκρατικούς, επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι η πολιτεία της Νεβάδα, όπου ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς ελπίζει να διατηρήσει το προβάδισμα του Νιου Χαμσάιρ και να περάσει για άλλη μια φορά μπροστά από την Χίλαρι Κλίντον.
Ο Μπέρνι Σάντερς, όμως, δεν «τρομάζει» τον κ. Τραμπ, που δηλώνει πεπεισμένος ότι ο γερουσιαστής του Βερμόντ δεν θα φτάσει στις τελικές κάλπες εξαιτίας της πρότασής του για την αύξηση φόρων.