Ο Κυριάκος Τυρίμος αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε σήμερα  ότι ο δρ. Κυριάκος Τυρίμος έχει αποδεχτεί σχετική πρόταση του Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου και θα είναι αριστίνδην υποψήφιος του Κόμματος στην επαρχία Λευκωσίας.tyrimosakel

Η συνεργασία και υποψηφιότητα του Κυριάκου Τυρίμου με το Δημοκρατικό Κόμμα, εντάσσεται στο προσκλητήριο του Κόμματος για συστράτευση πολιτικών προσωπικοτήτων και φορέων στον αγώνα για προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και διεκδίκηση μιας σωστής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης Ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο.

Ο δρ. Κυριάκος Τυρίμος γεννήθηκε στο Καλό Χωριό Ορεινής.

Αποφοίτησε από το Οικονομικό Λύκειο Λευκωσίας, υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά και το 1974 πολέμησε αντιστεκόμενος στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή.

Σπούδασε στο Ιατρικό Ινστιτούτο Ροστόβ της Σοβιετικής Ένωσης και είναι Παθολόγος, Ειδικός Γαστρεντερολόγος. Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ, μετά την εκλογή του στη Βουλή το 1996 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός.

Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος των έκτακτων ιατρών του Δημοσίου και Πρόεδρος της Γαστρο-εντερολογικής Εταιρίας Κύπρου.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και βουλευτής του εν λόγω Κόμματος για δέκα χρόνια, από το οποίο διεγράφη λόγω της υποστήριξής του στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Σαββούλα Τυρίμου και έχουν τρία παιδιά.