Οι φορολογούμενοι πληρώνουν το μισθό, τη φρουρά και τις λιμουζίνες σας κ. Αβέρωφ

Ο πρόεδρος  του ΔΗΣΥ Αβ.Νεοφύτου προφανώς έχει την εντύπωση ότι απευθείνεται σε αγράμματους ή σε άτομα με περιορισμένη

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω τους. Επιλέγει σχεδόν καθημερινά να εμπαίζει τη νοημοσύνη τους ή «να τους πιάνει στο μεζέ» όπως λέμε εις άπταιστον κυπριακή διάλεκτο. Και όταν αναφέρεται στο κυπριακό  και εκθειάζει την «πρόοδο» στις συνομιλίες   που δυστυχώς  απ’ όσα επιμενει να επαναλαμβάνει  δημόσια ο εκπροσωπος του κατοχικού ηγετη Μπουρτζού, και ο ίδιος ο Ακιντζί, φαίνεται να μην λένε την αλήθεια ούτε αυτός ούτε οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι τους.Οπως δεν λέει όλη την αλήθεια  όταν καταφέρεται εναντίον των εργαζομένων ή απεργών  και επιιστρατεύει έναν ξεδιάντροπο εκφοβισμό για να αναχαιτίσει τις διεκδικήσεις τους.

Είπε λοιπόν και χθες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ,με το ίδιο θεατρινίστικο υφάκι του θυμωμένου άρχοντα – που η τσοκαρία της φτωχολογιάς  ενόχλησε την ησυχία του και διεκδικεί μερτικό από βιός  του-, πως « δεν θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη του Κύπριου φορολογούμενου για να μας χειροκροτήσουν κάποιοι».Και συνέχισε  να επικρίνει  τη στάση όσων απεργούν  με συγκεκριμένες κατηγορίες στους εργαζόμενους στην εταιρεία λεωφορείων “Ζήνων”.Ανέφερε με στόμφο πως «ο ίδιος, ως Πρόεδρος κόμματος και ως νομοθέτης δεν πρόκειται να ψηφίσει επιπρόσθετα κονδύλια που θα βγουν από τον φορολογούμενο, για να με χειροκροτούν κάποιοι, γιατί μιλώ και ενεργώ με βάση τα συμφέροντα των πολλών, και οι πολλοί είναι οι Κύπριοι φορολογούμενοι πολίτες“.

Ο κ. Αβέρωφ εφόσον θέτει θέμα  τι πληρώνει και πώς ο Κύπριος φορολογούμενος και είναι τόσο ευαίσθητος για  τα βαρη που καλούνται να συνεισφέρουν στον κρατικό κορβανά οι Κύπριοι ,είναι καλά να μας πει ποιός πληρώνει τον μισθό του ;  Ποίοι πληρώνουν τους φρουρούς -αστυνομικούς που τον προσεχουν και ποίοι πλήρωσαν για  την αφορολόγητη λιμουζίνα που κυκλοφορεί και κορδώνει ως γύφτικο σκεπάρνι; Ποίοι πληρώνουν τις ετήσιες παχυλές επιχορηγήσεις  προς το κόμμα του; Οι αγαθοί Κύπριοι φορολογούμενοι ασφαλώς  που ο κ. Αβέρωφ υβρίζει και εξευτελίζει με τις αήθειες που εκφράζει εναντίον τους.Γιατί και οι απεργοί της ετ.Ζήνων  είναι φορολογούμενοι .Και δεν ζήτησαν αυξήσεις όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.Επαναφορά των μισθών τους ζητούν οι άνθρωποι που μειώθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των κουρεμάτων που πέτυχαν μόλις ανάλαβαν την εξουσία οι κυβερνώντες του ΔΗΣΥ .Τα πιστόλια, είναι στον κρόταφο του κυπριακού λαού που στράφηκαν και όχι στον δικό τους που καλά ζουν μέσα στην χλίδα και την καλοπέραση

Αν ο κ. Αβέρωφ θέλει να ελαφρύνει τα βάρη των φορολογούμενων και τους γνοιάζεται  τόσο πολύ, ας αρνηθεί να  πληρώνεται ως βουλευτής.Να μην έχει λιμουζίνα των τόσων πολλών αλόγων αλλά ένα πιο οικονομικό όχημα. Και τους αστυνομικούς -φρουρούς να τους επιστρέψει για να τους χρησιμοποιήσει ο Ιωνάς εκεί και όπου υπάρχουν κενά  ή ανάγκες. Δεν κινδυνεύει δα ο κ. Αβέρωφ από κανέναν, ούτε και οι άλλοι πολιτικοί και πρωην αξιωματούχοι για να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τους φρουρούς και τις συνοδείες τους.

Η δημοκρατία σίγουρα έχει κόστος. Οπως έχει κόστος και ένα κοινωνικό κράτος δικαίου,όσο μπορεί να λέγεται δίκαιο μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα.Οσοι εντέλλονται από το λαό  να διαχειρισθούν τα κρατικά κονδύλια  έχουν υποχρέωση να φροντίζουν ώστε οι αγαθοί φορολογούμενοι να απολαμβάνουν και κάποιες διευκολύνσεις ή παροχές. Οπως είναι η υγεία, οι δημόσιες συγκοινωνίες , η παιδεία. Είναι υποχρέωση και καθήκον του κράτους να επιστρέφει στους φορολγούμενους κάποια οφέλη που σε γενική ανάλυση  αυτοί τα πληρώνουν.Δεν είναι από τις προσωπικές καταθέσεις του κ. Αβέρωφ ή από  τα ταμεία του ΔΗΣΥ που θα καλυφθούν αυτές οι παροχές.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη πως «πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες σε αυτόν τον τόπο και όχι να εκμεταλλευόμαστε μια θέση που εξασφαλίσαμε “με ρουσφέτι” στη δημόσια υπηρεσία “και τώρα επειδή έχουμε τη δύναμη και είμαστε σε ζωτικούς χώρους κλείνουμε το διακόπτη και ομηροποιούμε ολόκληρη την οικονομία». Συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες.Πρώτος και καλύτερος πρέπει να δώσει το παράδειγμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και αντί να επιμένει να φτωχοποιεί τους πολίτες να αρχίσει την λιτότητα και την οικονομική περισυλλογή από το σπίτι του. Με ξένα κόλλυβα να κάνει κηρύγματα και λειτουργίες είναι βολικό και ανέξοδο. Και επειδή στο ρουσφέτι και στα βολέματα όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους ας αρχίσουν πρώτοι να καθαρίζουν τις φωλιές τους από αυτά τα καρκινώματα. Αλήθεια ενας απλός οδηγός λεωφορείου που κάθεται στο τιμόνι επι ώρες με κρύο και ζέστη τι ρουσφέτι μπορεί να χρησιμοποίησε για να κάνει αυτή την κουραστική και επίπονη δουλειά;

Επειδή ο Αβ.Νεοφύτου μας είπε πως είναι και νομοθετης και δεν θα επιτρέψει να εγκριθούν κονδύλια που θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους , οι πολίτες ας τον απαλλάξουν από αυτό το βαρύ αξιώμα και να μην τον αναδείξουν ξανά στο έδρανο του νομοθέτη. Εκτός και αν καταψηφίσει τα κονδύλια που αφορούν τον μισθό του την φρουρά τους τις λιμουζίνες τους  και ότι άλλο απολαμβάνει ο ίδιος προσωπικά ως «νομοθέτης» που οι Κύπριοι φορολογούμενοι του τα προσφέρουν απλόχερα.