Συντεχνίες:«Συνεργαστείτε μαζί μας για απαλλαγή της Αρχής Λιμένων από τα σκάνδαλα»

Οι Συντεχνίες των εργαζομένων στην Αρχή Λιμένων ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΑΛΚ-ΠΑΣΥΔΥ και ΣΥΑΛΚ-ΠΟΑΣ καλούν, με ανακοίνωσή τους, τον Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής «έστω και την υστάτη να συνεργαστεί με τις Συντεχνίες για απαλλαγή της Αρχής από τα σκάνδαλα».apergiacytaahk.jpg2_607_364_577_324

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι Συντεχνίες διευκρινίζουν σε σχέση με το θέμα της διερεύνησης καταγγελιών εις βάρος του πρώην Γενικού Διευθυντή της Αρχής ότι το θέμα προέκυψε μετά που οι Συντεχνίες της Αρχής Λιμένων επισκέφθηκαν το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή στις 24 Οκτωβρίου 2014, για να ζητήσουν την παρέμβαση του αναφορικά με θέματα τα οποία πιστεύουν ότι έπρεπε να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων προέκυψε και η πληροφορία αναφορικά με το ότι ο τότε Γενικός Διευθυντής της Αρχής ζητούσε από κλητήρες της Αρχής να καταθέτουν (εξ ονόματός του) σε τακτά διαστήματα διάφορα χρηματικά ποσά.

«Η συχνότητα και το μέγεθος αυτών των ποσών ήταν τέτοια που προκαλούσε υποψίες και υπόνοιες. Ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε ότι αν ήσαν πρόθυμοι να καταθέσουν αυτό το γεγονός, ο ίδιος αυτόκλητα θα απευθυνόταν στον Αρχηγό της Αστυνομίας» σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Συντεχνίες είπαν ότι θα ζητούσαν από τους κλητήρες να δώσουν κατάθεση, ούτως ώστε να διευκολυνθεί το έργο του Γενικού Ελεγκτή.

Οι τρεις κλητήρες δέχτηκαν να καταθέσουν και στη συνέχεια ο Γενικός Ελεγκτής έστειλε Λειτουργό στα γραφεία της Αρχής όπου και πήρε τις γραπτές τους καταθέσεις.

«Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου ενημερωθήκαμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής έστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας για διερεύνηση» προστίθεται.

Οι Συντεχνίες αναφέρουν ότι η εμπιστοσύνη τους προς την Αστυνομία είναι απόλυτη και αναμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών της ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την απόλυτη ευθύνη για τις καταγγελίες και πως οι υπάλληλοι της Αρχής που κατέθεσαν, το έπραξαν γιατί τους ζητήθηκε να το κάνουν.