Eξοργισμένος και ο Υπ.Μεταφορών με τους απεργούς

«Παρατράβηξαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη “Ζήνων”λέει

 

Μετά τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον ΥΠΟΙΚ Χ.Γεωργιάδη και ο Υπουργός Μεταφορών  επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζομένους υποστηρίζοντας  ότι κάποιοι παίρνουν χαμηλές απολαβές και άλλοι διεκδικούν αυξήσεις.Ο κ. Μάριος Δημητριάδης πήρε θάρρος από τη στήριξη που είχε από τους πιο πάνω , και σήμερα δήλωσε πως παρατράβηξαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ετ.Ζήνων και κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους εργαζομένου που υποαμοίβονται να στραφουν εναντίον των απεργών επειδή …διεκδικούν αυξήσεις.r720_ypmetaforwn

Συγκεκριμένα ο  Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης,δήλωσε σήμερα πως « Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων», οι οποίες συνεχίζονται εδώ και μία εβδομάδα, έχουν παρατραβήξει,  και ι όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη την παρούσα οικονομική πραγματικότητα και να γίνει σεβαστή η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποτελεσματική ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου.

Ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γεώργιου Παπαβερκίου, που τελέστηκε στις Πάνω Αρόδες, ανέφερε πως έγιναν διαβήματα και παρεμβάσεις και από την Υπουργό Εργασίας προκειμένου οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» επιδοτείται με 90% έως 92% από το κράτος, επισημαίνοντας ότι η γνωμάτευση που υπάρχει αφορά σταθερές απολαβές για το 2016 και δεν προνοεί καμία αύξηση.

Πολλοί εργαζόμενοι, είπε, συνεχίζουν να εργάζονται με μειωμένες απολαβές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι αν κάποιοι αρχίσουν να παίρνουν αυξήσεις θα δημιουργηθούν θέματα ανισότητας, ιδιαίτερα στους οργανισμούς, οι οποίοι επιβιώνουν από το δημόσιο.

Δεν πρέπει, είπε ο κ. Δημητριάδης, να επιλύονται οι διαφορές υπό καθεστώς εκβιασμού αλλά μέσα από το διάλογο.

Κάλεσε την εταιρεία και τους υπάλληλους να σκεφθούν το κοινό καλό, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χωρίς συγκοινωνίες.Ευχήθηκε τέλος όπως ξεπεραστούν οι διαφορές, βρεθεί συναινετική λύση και επαναρχίσουν τα δρομολόγια.