Επιδόθηκε κλήση στον Μπουλούτα για να εμφανιστεί στο Δικαστήριο Λευκωσίας

Κλήση για να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, προκειμένου να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, παρέλαβε ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιος Μπουλούτας.bouloutas

Σύμφωνα με πλξροφορίες που δημοσιεύει η εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ, το κατηγορητήριο επιδόθηκε στον κ. Μπουλούτα την περασμένη Παρασκευή μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών δικαστικής συνδρομής μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο κατά πόσο ο Ευθύμιος Μπουλούτας θα έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες ή θα επιλέξει την οδό της άρνησης.
Η υπόθεση είναι ορισμένη για παραπομπή του Ευθύμιου Μπουλούτα και των συγκατηγορουμένων του, πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 15 του μηνός. Από τη στιγμή που το κατηγορητήριο έχει επιδοθεί στον κατηγορούμενο, η άρνηση προσέλευσής του στο δικαστήριο θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση, εναντίον του, ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Αυτό άλλωστε κατέστησε σαφές με δηλώσεις του, λίγες ημέρες μετά την καταχώριση της υπόθεσης στο δικαστήριο περί τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.Υπενθυμίζεται ότι τότε ο κ. Νικολάου, ερωτηθείς σχετικά, υπέδειξε ότι «θα επιδιωχθεί σε συνεργασία μαζί με τον γενικό εισαγγελέα, κατ’ αρχήν να γίνει επίδοση του κατηγορητηρίου σε όσους από τους κατηγορούμενους βρίσκονται στο εξωτερικό και στην περίπτωση στην οποία κάποιοι παραλείψουν να εμφανιστούν στην Κύπρο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης και ειδικότερα ευρωπαϊκού εντάλματος, με σκοπό να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης».

Με απλά λόγια θα ενεργοποιηθούν οι πρόνοιες που προβλέπονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για Αμοιβαία Δικαστική Συνδρομή σε Ποινικές Υποθέσεις όσο και οι διατάξεις για την εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Αντίθετα, στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Μπουλούτας επιλέξει να έρθει στο δικαστήριο, στις 15 του μηνός, τότε το πιο πιθανόν είναι ότι απλώς θα δεσμευτεί με χρηματικές εγγυήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Στο κατηγορητήριο υπάρχουν τα ονόματα ακόμα τριών προσώπων. Συγκεκριμένα, στο εδώλιο θα βρεθούν οι:
Ευθύμιος Μπουλούτας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Παναγιώτης Κουννής, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας.
Νεοκλής Λυσάνδρου, ο οποίος διετέλεσε μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, μέλος της επιτροπής διαχείρισης κινδύνων και μέλος της επιτροπής ελέγχου της Λαϊκής Τράπεζας.
Μάρκος Φόρος, ο οποίος υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ., μέλος της επιτροπής διαχείρισης κινδύνων και μέλος της επιτροπής ελέγχου της Λαϊκής Τράπεζας.