Αλλες δύο πυρκαγιές σε τζάκια

Ακόμη δύο πυρκαγιές κλήθηκε να σβήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες, που προκλήθηκαν από ελαττωματική κατασκευή ή λανθασμένη τοποθέτηση καπνοδόχων.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της Δευτέρας λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην Αραδίππου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν τρία οχήματα.

Ξύλινη πέργολα που εφαπτόταν με την καπνοδόχο τζακιού της οικίας είχε πιάσει φωτιά η οποία και κατασβέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η πυρκαγιά που προκλήθηκε λόγω λανθασμένης κατασκευής/τοποθέτησης της καπνοδόχου του τζακιού της οικίας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην ξύλινη πέργολα», αναφέρεται.

Αργά το απόγευμα η Πυροσβεστική κλήθηκε επίσης σε ιδιωτική κατοικία στην Παλώδια, στη Λεμεσό.

Τα τρία πυροσβεστικά οχήματα που ανταποκρίθηκαν έθεσαν υπό έλεγχο πυρκαγιά σε ψευδοτάβανο προκατασκευασμένης ιδιωτικής κατοικίας.

«Η πυρκαγιά που προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής κατασκευής/τοποθέτησης του τζακιού της οικίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ταβάνι της οικίας», αναφέρεται.

Εξάλλου, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε χθες το απόγευμα και σε μήνυμα για πυρκαγιά σε δίκυκλο που βρισκόταν σε ανοιχτό χώρο στη Μουταγιάκα, η οποία και τέθηκε υπό έλεγχο.

Πρόκειται για δίκυκλο όχημα “KINGROAD”, το οποίο βρισκόταν τοποθετημένο σε σωρό από ελαστικά σε ανοικτό χώρο.

Από την πυρκαγιά, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό, το δίκυκλο καταστράφηκε εντελώς, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι από νωρίς το πρωί χθες μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε συνολικά σε 24 κλήσεις για βοήθεια, 12 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.