Η φρίκη του πολέμου και η αβάστακτη υποκρισία της Δύσης

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Η Συρία βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σ΄ένα εξοντωτικό πόλεμο , τον οποίο δεν επέλεξε ο λαός της αλλά η ελίτ της νεας Τάξης Πραγμάτων που ήθελαν να επαναλάβουν όσα  έκαναν στην Γιουγκοσλαβία ,στο Ιράκ στη Λιβύη και αλλού.Να εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας όσους αντιτάσσονταν στους σχεδιασμούς τους.

A general view of the destruction in Al-Sukkari neighborhood, what activists said was a result of an airstrike by the Syrian Regime, in Aleppo, April 7, 2013. REUTERS/Aref Hretani

Ο Ασσαντ που κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι  πρώτυπο δημοκρατικής διακυβέρνησης (σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Δύσης) μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Και ξεκίνησε ο χορός  των χρηματοδοτήσεων σε τρομοκρατικές οργανώσεις και επικίνδυνα φανατικα στοιχεια για τα οποία ο Λίβυος ηγέτης Μουαμμάρ Καντάφι προειδοποιούσε την Δύση  προτού εκτελεστεί -λιντσαριστεί με φρικτό τρόπο απο εκείνους όλους που ηθελαν λέει να φέρουν την Αραβική  Ανοιξη με όλα τα συμπράκαλα που συνεπάγεται η έκμετάλλευση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων  πετρελαίου .Τώρα η χώρα που  υποτίθεται οι Δυτικοί ήθελαν να επιβάλουν   τη δημοκρατία , κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και στα χρηματιστήρια τους :«Είναι σε πόλεμο» και χωράει κάθε φρικαλεότητα, κάθε συμφορά, κάθε απαράδεκτη και ανήκεστη βλάβη, αφήνοντάς πολλούς  ασυγκίνητους λόγω συνήθειας.

Τα εκατομμύρια των προσφύγων που φεύγουν  από την κόλαση που δημιούργησαν οι δυτικοί   και το Ισλαμικό χαλιφάτο, προκαλούν εφιάλτες στην καθωσπρέπει Ευρώπη.Στήνονται φράγματα για να εμποδιστούν οι ανεπιθύμητοι.Το Αιγαίο γίνεται ο υγρός τάφος χιλιάδων  αλλά οι διακινητές δουλέμποροι από την Τουρκία δεν ξεμπροστιάζονται.Η πανίσχυρη ΜΙΤ  της Τουρκίας δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες.Πόλεμος είναι και όλα ….επιτρέπονται.Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν εχει άλλα σχεδια .Να σφάξει και να μακελλέψει τους Κούρδους και να εισβάλει στην καθημαγμένη Συρία επικαλούμενος την δική του ασφάλεια.

Η Συρία ήταν μια όμορφη χώρα. Με πλούσια κουλτούρα και , χωνευτήρι θρησκειών και πολιτισμών, τόπος συνάντησης ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Dust covers clothes at a site hit by what activists said was an airstrike by forces loyal to Syrian President Bashar al-Assad in the Duma neighbourhood of Damascus, January 7, 2014. REUTERS/Bassam Khabieh

Πάνω από 1000 μνημεία της θεωρούνται ανεκτίμητης αξίας  διατηρητέα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς. Πατριαρχεία , μουσουλμανικά τεμένη και  η  εβραϊκή συνοικία σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους δεν έδιναν μόνο την εικόνα, αλλά βρίσκονταν σε ένα   περιβάλλον αγαστής συνεργασίας και  συμβίωσης. Μουσουλμάνοι  και χριστιανοί συμβίωναν  και οι πόλεις γιόρταζαν τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το ραμαζάνι. .Με όλα τα πολιτικά προβλήματα του παρελθόντος, ουδείς μπορούσε να προβλέψει 963FD2D25731BCF7688664D200DA4BB1ότι η χώρα θα ζήσει το χειρότερο εφιάλτη της και θα βυθιστεί σε μια κόλαση.  t2_9

Το τέρας του ισλαμισμού ξέφυγε από τα εργαστήρια της CIA των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών , της ΜΙΤ και άλλων που ακόνιζαν τις λεπίδες τους για να διαμοιράσουν το κουφάρι της Συρίας. Οι έχιδνες που ζέσταιναν στους κόρφους  τους έστρεψαν τα κεφάλια  και  δαγκώνουν τους τότε προστάτες- χρηματοδότες  τους. Ομως τα θύματα ειναι οι λαοί και όχι οι ηγέτες. Αυτοί καλά προστατεύονται στις θωρακισμένες λιμουζίνες τους και στα απόρθητα μέγαρα τους.

Και η Ελλάδα .Αυτή η κουρελλού προσφυγομαζώχτρα που από αρχαιοτάτων χρόνων έμαθε σε ολόκληρη την υφήλιο την Αλφαβήτα του ανθρωπισμού , καταδικάζεται t8και στηλιτεύεται  από την υποκρίτρια Ευρώπη πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της .Πως δεν προστατεύει τα σύνορα της , και αφήνονται κατα χιλιάδες οι «βρωμιάρηδες» (που αυτοί τους έκαναν πρόσφυγες)  να κατακλύζουν τις χώρες τους.Πως δεν τους  πνίγει  πριν να καταλήξουν  στα νησιά της.Γι αυτό  απειλεί πως θα την πετάξει έξω από τη συνθήκη του Σέγκεν…

Και οι γιαγιάδες  της Λέσβου το θεωρούν αυτονόητο και καταγραμμένο στο DNA τους από τον φιλόξενο ΔΙΑ πως πρέπει να τρέξουν στις παραλίες, να σώσουν,  να ταίσουν και να ζεστάνουν αυτά τα ερείπια της ζωής που ξεβράζει η κόλαση του πολέμου.Να νταντέψουν τα παιδιά που κινδυνεύουν και να στείλουν με χαμόγελο στην Μέρκελ και στους σουλτάνους της Αγκυρας πως η Ελλάδα όσο και αν την κτυπούν με τους αλύσους των μνημονίων και των ντιρεκτίβων των Βρυξελλών, πάνω από όλα βάζει στο Αλφα κεφαλαίο της τον Ανθρωπο.