Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τη στάση της Ρωσίας στο Σ.Ασφαλείας

 

Καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει  το ρόλο της στο Κυπριακό

Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τη στάση της Ρωσίας  στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό υποδεικνύοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση  να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το ρόλο της φίλης χώρας που παραμένει σταθρή σύμμαχος της Κύπρου στο Κυπριακό. Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ υπογραμμίζει:suneleusi_oie.medium
«Χαιρετίζουμε τη φιλική και σταθερή υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό η οποία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Χαιρετίζουμε επίσης τη θετική στάση που τήρησε η Αίγυπτος στη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Ρώσος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε αντίθεση με τον αντιπρόσωπο της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, επέκρινε την επεκτατική τουρκική πολιτική σε βάρος της Κύπρου.
Εκτιμούμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά το ρόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προσπάθειες για μια δημοκρατική λύση στο κυπριακό και να μην επαναλάβει το σοβαρό λάθος που έκανε με τη μη παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων στη Ρωσία στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης του ισλαμιστικού τρομοκρατικού καθεστώτος του ISIS.