Θέμα τάξης για Κρις Τριανταφυλλίδη θέτει ο Πρόεδρος ΟΝΕ ΔΗΣΥ προς Αβ. Νεοφύτου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ, Δημήτρης Μ. Δημητρίου, με την οποία ζητά imagesαπό το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος να συζητήσει το σχόλιο του Κρις Τριανταφυλλίδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Νταβός, αλλά και της ανάλυσής του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εκπροσωπεί το κόμμα και στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό,  προκάλεσε εσωκομματικούς κραδασμούς με σχόλιό του στο τουίτερ μετά το Νταβός. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Στο Νταβός παίζαμε άμυνα και οι Τουρκοκύπριοι επίθεση και το παιχνίδι δεν τέλειωσε ισόπαλο. Χάσαμε κατά κράτος και κινδυνεύει και το Κράτος».  Στην επιστολή του, ο κ. Δημητρίου κάνει λόγο για σοβαρότατο θέμα τάξης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μετά το σχόλιο του Κρις Τριανταφυλλίδη το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος θα πρέπει να συζητήσει την εν λόγω εξέλιξη.

“Πιστεύουμε μεν, ως θέση αρχής, στην πολυφωνία και στην πολυσυλλεκτικότητα απόψεων. Ωστόσο, η ένταση και η φύση της διαφωνίας του κ. Τριανταφυλλίδη σε θέμα αρχής, αλλά και η έκφρασή της με τον συγκεκριμένο τρόπο, δεδομένου ότι είναι ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κόμματος, ο Εκπρόσωπος του κόμματος στην διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό και ο υπεύθυνος της ομάδας Κυπριακού του κόμματος, θεωρώ πως ξεπέρασε κάθε όριο με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατο θέμα τάξης”, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δημητρίου.